Nebaví vás oslavovať stále rovnaké sviatky? Tu sú dni vo svete, počas ktorých sa slávia tie najnezvyčajnejšie veci!

NETKY.SK • 10 Apríl 2023, 10:00 • 2 min
Nebaví vás oslavovať stále rovnaké sviatky? Tu sú dni vo svete, počas ktorých sa slávia tie najnezvyčajnejšie veci!

Pokiaľ ide o sviatočné dni, ktoré preletia okolo sveta tak rýchlo, že ani zažmurkať nestihneme, ľudia sa zvyčajne delia na dve skupiny. Buď sa vytešujú, len čo nejaká slávnostnejšia chvíľa nastane, alebo im to je ľahostajné, lebo aj tak nemajú nejakú náladu vyškierať sa radosťou a každý rok je beztak všetko rovnaké.

slovakia

left justify in out

Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, mohlo by vás potešiť, ba možno aj inšpirovať, že ak ste milovníkom sviatočnej atmosféry či si chcete ozvláštniť v roku aj ďalšie hodiny, na zemi bývajú veru veľmi čudesné, ale aj milé príležitosti. Príležitosti na oslavu, na úsmev, na pripomenutie si niektorých vecí, na všeličo.

 

Objatie

 

Toto je veľmi pekný zvyk pochádzajúci z Ameriky, že keď nadíde 25. január, je vyhlásený deň objatí. Áno, vieme, čo si teraz myslíte, že je predsa už apríl a prvý mesiac už dávno kamsi zmizol, ale kto tvrdí, že si nesmieme uctiť objatie, kedy sa nám len zapáči? Možno aj dnes alebo zajtra. Objatie je nanajvýš príjemné, zdraviu prospešné a niekedy vypovie to, čo by nevystihlo ani tisíc kvetnatých slov.

 

Žiadna práca

 

Zvýšiť pozornosť by mali najmä ženy, hoci ani mužom krivdiť netreba, lebo verte či nie, siedmy apríl je považovaný za deň, keď sa nerobia žiadne domáce práce. Opakujeme, žiadne domáce práce!

Odložiť metlu, prehliadnuť kopiaci sa riad, tváriť sa, že taký vynález, akým je práčka, nejestvuje a ignorovať ju až do samučičkého večera. Znie to úžasne, všakže, a nech už to vymyslel ktokoľvek a nech ho k tomu viedli akékoľvek dôvody, aj tu platí, že žiadne práce v domácnosti sa oslávia podľa potreby, teda aj v máji či v decembri.

 

Fanúšikovia

 

Štvrtý máj patrí fanúšikom Hviezdnych vojen, vtedy majú totiž oslavovať svoju lásku k príbehu, postavám, jednoducho k všetkému, čo sa toho týka. Priznávame, my o Hviezdnych vojnách až tak nevieme veľa, ale zasa príčina na sviatok je to vynikajúca, to iste. A vlastne nikto nám nebráni vytvoriť si taký deň, keď budeme oslavovať seriál, film či knihu, ktoré ulahodia nášmu vkusu. Možno piaty august sa budeme vytešovať z Anny zo Zeleného domu alebo...

 

Slanina

 

Druhý september pozýva tých, čo ľúbia slaninu, aby oslávili jej chuť a pripomenuli si, ako radi ju jedávajú. Ak aj máte kedykoľvek počas roka výčitky svedomia, že pojedať slaninu predsa nie je zdravé a naberajú sa kilogramy navyše, v rámci osláv na to zabudnite. Je sa bez ľútosti, iba so spokojným pocitom a širokým úsmevom na konci.

 

Ako piráti

 

No a najlepšie asi na koniec, tak nejako sa to hovorí a v prípade tohto článku to iste platí. Ehm, aj sa to ťažko vysvetľuje, ale pamätajte, že 19. september nie je len taký nejaký obyčajný dátum. Vtedy by sa totiž celosvetovo mala diať jedna vec a zapojiť sa, pravdaže, môže každý. Počas 24 hodín by sme mali rozprávať ako piráti. Šialené, zábavné a predpokladáme, že aj dosť ťažké. Nič to, do septembra času dosť, tak, milí čitatelia, do učenia sa a do sviatkovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies