Austrálska kapela King Gizzard & the Lizard Wizard oznamuje album a uverejňuje video pre singel „Gila Monster“

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 17:30 • 2 min
Austrálska kapela King Gizzard & the Lizard Wizard oznamuje album a uverejňuje video pre singel „Gila Monster“

MELBOURNE - Austrálska kapela King Gizzard & the Lizard Wizard oznamuje nový album, ktorý vydá o mesiac a prichádza aj s videoklipom k singlu „Gila Monster“.

slovakia

left justify in out

Austrálska kapela King Gizzard & the Lizard Wizard prichádza s dvoma zásadnými novinkami; za necelý mesiac vydáva nový album a vydáva videoklip ku skladbe „Gila Monster“. Nový album bude mať pomerne dlhý a ťažko zapametateľný názov: PetroDragonic Apocalypse; or, Dawn of Eternal Night: An Annihilation of Planet Earth and the Beginning of Merciless Damnation. Album vraj bude svojím spôsobom nadväzovať na ich predošlý album Infest the Rats’ Nest z roku 2019. Vyjde 16. júna prostredníctvom vydavateľstva KGLW. Pozrite si video k hlavnému singlu „Gila Monster“ nižšie.

 

 

„Keď sme robili Rats’ Nest, bolo to experimentálne,“ uviedol vo vyhlásení spevák Stu Mackenzie. „Bolo to také, že, tu je hudba, na ktorej niektorí z nás vyrastali, ale nikdy predtým sme nemali guráž alebo sebadôveru, aby sme ju naozaj hrali, tak to skúsime a uvidíme, čo sa stane... Keď sme dokončili ten album, pomysleli sme si, že, sakra, prečo nám to trvalo tak dlho, kým sme to urobili? ...Je to taká zábava hrať tú hudbu, a tie piesne fungujú tak dobre, keď ich hráme naživo. Takže sme vždy mali v pláne urobiť ďalšiu metalovú nahrávku.“

 

Kapela King Gizzard & the Lizard Wizard vznikla v roku 2010 v austrálskom Melbourne. Ich hudba je tak rôznorodá, že sa len veľmi ťažko škatulkuje, ale najčastejšie im kritici prisudzujú žánre progressive alebo psychedelic rock. Okrem dlhého názvu majú na konte aj dlhý zoznam štúdiových albumov, pričom ich počet sa momentálne zastavil na čísle 23. Len v roku 2022 ich vydali päť, takže ak ste si kúpili prvý a išli ste na koncert o pol roka, už ste vlastne netušili, čo na koncerte budú hrať. Tento rok sa predstavia aj na Slovensku, a to na hudobnom festivale Grape, konkrétne v sobotu 12.8. na Orange Stagei.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies