Najnovší volebný prieskum so sebou priniesol aj prekvapenia

NETKY.SK • 18 Júl 2022, 07:35 • 2 min
Najnovší volebný prieskum so sebou priniesol aj prekvapenia

BRATISLAVA - Prieskum verejnej mienky organizovala agentúra Ako pre televíziu JOJ.

slovakia

left justify in out

Agentúre Ako odpovedalo na otázku, koho by volili, ak by sa parlamentné voľby konali teraz, tisíc respondentov v dňoch 7. až 14. júla. Po niekoľkých mesiacoch sa vymenili miesta na prvých troch priečkach. Vyhrala by ich strana Hlas – sociálna demokracia, ktorú by volilo 20 percent respondentov. 

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj odvolal generálnu prokurátorku i šéfa bezpečnosti, dôvod je zarážajúci

 

img 

 

Na druhom mieste by sa ocitla strana Sloboda a Solidarita, ktorú by volilo 14,7 percenta opýtaných, tretia by skončila strana Smer-sociálna demokracia, ktorú by volilo 14,6 percenta respondentov. Cez brány parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko so ziskom 9,8 percenta, hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti so ziskom 9,2 percenta a Kresťanskodemokratické hnutie so ziskom 7,2 percenta. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Borrell: „Sankcie majú zmysel, Európania len musia byť trpezliví."

 

img


Päťpercentné kvórum potrebné na zasadnutie do Národnej rady SR by so ziskom 6 percent prekročilo hnutie Sme rodina a s 5,4 percenta aj hnutie Republika.

Slovenská národná strana by získala 4,1 percenta, Za ľudí 2,2 percenta a Maďarské fórum 1,8 percenta. Strany Dobrá voľba a Umiernení spolu s Kotlebovcami – Ľudovou stranou Naše Slovensko by získali zhodne po 1,5 percenta hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies