Talianska pobrežná stráž zachránila z rybárskej lode asi 600 migrantov

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 8:40 • 2 min
Talianska pobrežná stráž zachránila z rybárskej lode asi 600 migrantov

RÍM - Talianska pobrežná stráž zachránila približne 600 migrantov z rybárskej lode, ktorá sa ocitla v núdzi vo vodách pri ostrove Sicília. Uviedla to v nedeľu tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Operácia sa konala juhovýchodne od Sicílie v náročnom počasí. Podľa správy už viac ako 100 zachránených priviezla do prístavu Catania loď Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex). V pondelok dopoludnia tam má doraziť 200 migrantov, zatiaľ čo 300 ďalších je údajne na palube lode námorných síl smerujúcej do neďalekého sicílskeho prístavu Augusta.

 

Záchranná organizácia Sea-Watch podľa agentúry DPA uviedla, že počas víkendu lokalizovala v Stredozemnom mori viacero plavidiel s migrantmi. Jeden mal na palube 221 ľudí, ktorých tiež zachránila talianska pobrežná stráž. Talianske ministerstvo vnútra eviduje viac ako 32.700 ľudí, ktorí sa do krajiny tento rok dostali na člnoch. Vlani v tomto čase ich registrovali okolo 7900. Talianska vláda minulý týždeň vyhlásila celoštátny stav núdze v súvislosti s veľkým počtom migrantov, ktorí prichádzajú cez Stredozemné more. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona