Australian Open: Šampiónka 2012 a 2013 Azarenková do osemfinále s Cibulkovou

NETKY.SK • 24 Január 2015, 09:43 • 2 min
Australian Open: Šampiónka 2012 a 2013 Azarenková do osemfinále s Cibulkovou

MELBOURNE - Bieloruská tenisová rekonvalescentka Viktoria Azarenková zvíťazila v sobotňajšom stretnutí 3. kola dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne nad Češkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou za 106 minút dva razy 6:4. Opäť si na oslavu krátko zatancovala na kurte.

slovakia

left justify in out

"Barbora je veľmi nevyspytateľná súperka, u ktorej nikdy neviete, s čím vyrukuje. Často mení tempo hry a mne chýbalo viac konzistencie, robila som priveľa nevynútených chýb. Neprestávala som však bojovať o každú loptičku," povedala Azarenková v interview ešte na dvorci Margaret Court Areny, s nadhľadom vysvetlila publiku, že ju má volať Vika namiesto Vicky, a dodala: "Neviem, či som už naplno nazad, ale vnímam progres. Každým zápasom je to o čosi lepšie a som rada, že som si dnes dopriala šancu dokázať to aj v tom nasledujúcom." 

Miestna šampiónka zo sezón 2012 a 2013 Azarenková sa v pondelok v osemfinále stretne s obhajkyňou finálovej účasti Dominikou Cibulkovou. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Minska má proti slovenskej rovesníčke bilanciu 7:2, ale neuspela v dosiaľ poslednom súboji medzi najlepšími šestnástimi na parížskom antukovom Roland Garros 2012. Na tvrdom povrchu vedie 6:0. 
Niekdajšia líderka svetového rebríčka Azarenková po vlaňajších rôznych zdravotných ťažkostiach figuruje až na 44. mieste v aktuálnom renkingu. Nenasadená na Majors je premiérovo od newyorských US Open 2007. V šlágri 2. kola si vo štvrtok poradila s Dánkou Caroline Wozniackou. V Melbourne triumfovala v 21 z ostatných 22 zápasov. Minulý rok nestačila vo štvrťfinále na Poľku Agnieszku Radwanskú. 

Dvadsaťosemročnú Záhlavovú-Strýcovú (23.) zdolala Azarenková aj vo štvrtej konfrontácii, vlani ju práve na AO prekonala v 2. kole 6:1, 6:4. Teraz síce zaostala na "winnery" 12:19, ale mala istejšiu ruku - nevynútené chyby 32:39. Bieloruska profitovala z väčšej účinnosti v kľúčových okamihoch: premenila 6 z 10 brejkbalov, Češka iba 4 z 13. 

Dvojhra žien - 3. kolo: 
Viktoria Azarenková (Biel.) - Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-25) 6:4, 6:4 za 106 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies