Austrálčanku, ktorá zneužila desiatky židovských dievčat, prepustili z domáceho väzenia

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 16:22 • 2 min
Austrálčanku, ktorá zneužila desiatky židovských dievčat, prepustili z domáceho väzenia

JERUZALEM - O prepustení z domáceho väzenia rozhodol dnes izraelský súd v prípade Austrálčanky Malky Leiferovej, ktorá je vo svojej krajine hľadaná pre podozrenia z niekoľkonásobného sexuálneho zneužívania detí.

slovakia

left justify in out

Bývalá riaditeľka židovskej ultraortodoxnej dievčenskej školy v Melbourne Malka Leiferová je podľa dnešného verdiktu súdu mentálne nespôsobilá na to, aby sa mohla postaviť pred súd. Podozrivá namiesto toho podstúpi psychiatrickú liečbu.

 

Leiferová, ktorá prevádzkovala zmienenú dievčenskú školu v Melbourne, ušla do Izraela v roku 2008. Austrálska prokuratúra ju obvinila zo zneužívania a požiadala o jej vydanie.

 

Izraelská polícia ju zatkla v roku 2014 na základe žiadosti zo strany austrálskych úradov. Zástupca austrálskeho veľvyslanca v Izraeli James McGarry uviedol, že jeho krajina má i naďalej "vážny záujem" o vydanie Leiferovej.

 

Obhajkyňa práv detí Shana Aaronsonová označila citované rozhodnutie súdu za šokujúce. Mnohé z obetí dnes žijú v Izraeli a obávajú sa toho, že by mohli na ulici stretnúť ženu, ktorá ich v minulosti zneužívala.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies