ATP Istanbul: Tuniský tenista Jaziri zvíťazil vo finále

NETKY.SK • 19 September 2016, 15:52 • 2 min
ATP Istanbul: Tuniský tenista Jaziri zvíťazil vo finále

STANBUL - Tuniský tenista Malek Jaziri sa v minulosti opakovane vyhol izraelským súperom, minulý týždeň však zvíťazil športový duch nad politickými postojmi. Tridsaťdvaročný 55. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Jaziri si zahral na challengeri v tureckom Istanbule proti Dudimu Selovi z predmetnej krajiny, vo finále ho zdolal 1:6, 6:1, 6:0.

slovakia

left justify in out

Práve Sela vlani v novembri ako tretia strana potvrdil, čo bolo verejným tajomstvom. Jaziri sa "pé-enkami" umelo vyhýbal zápasom so súpermi z Izraela na pokyn štátnych orgánov svojej krajiny. "Ja a Malek sme dobrí kamaráti, často spolu trénujeme, určite to neboli jeho rozhodnutia. Boli za tým iní ľudia. Mali by ste sa však spýtať jeho... Pokiaľ viem, veci sa teraz už majú inak a národná federácia sa k tomu stavia ústretovejším spôsobom. Počul som, že už môžeme proti sebe hrať," povedal vtedy Sela pre web Spazio Tennis.

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) sa naposledy vo februári 2015 zaoberala vierohodnosťou odstúpení Jaziriho, keď mu v ďalších kolách hrozili stretnutia s Izraelčanmi vo dvojhre či štvorhre. Nepristúpila ku konzekvenciám. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) však na národnej úrovni vylúčila Tunisko na jednu sezónu z Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. Krajina podporuje v blízkovýchodnom teritóriu Palestínu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies