Zelenskyj je presvedčený, že Rusko vo vojne na Ukrajine prehrá

NETKY.SK • 21 August 2023, 14:58 • 2 min
Zelenskyj je presvedčený, že Rusko vo vojne na Ukrajine prehrá

KODAŇ - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je presvedčený, že Rusko vo vojne na Ukrajine prehrá. Uviedol to v pondelok v Kodani.

slovakia

left justify in out

"Dnes sme presvedčení, že Rusko túto vojnu prehrá... Som si istý, že vyhráme, pretože pravda je na našej strane," povedal Zelenskyj v Kodani pred budovou dánskeho parlamentu davu ľudí. "Spoločne dokážeme, že život je hodnota, že na ľuďoch záleží. Na slobode záleží, na Európe záleží... Bude to spoločné víťazstvo. O pravde, o demokracii, o našich ľuďoch," pokračoval Zelenskyj.

 

Dánska premiérka Mette Frederiksenová v nedeľu uviedla, že Kodaň dodá Kyjevu 19 stíhačiek F-16, šesť z nich okolo Nového roka, osem na budúci rok a zvyšných päť v roku 2025. Stíhačky mu poskytne Holandsko.  Ruský veľvyslanec v Dánsku Vladimir Barbin v pondelok upozornil, že rozhodnutie Dánska a Holandska poskytnúť Ukrajine stíhačky F-16 prispeje k eskalácii konfliktu. Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov v júli povedal, že Moskva bude považovať dodanie stíhačiek F-16 na Ukrajinu za "jadrovú" hrozbu, pretože dokážu niesť jadrové zbrane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Správy - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies