Ashtonová vyzvala na Mursího prepustenie

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 08:18 • 2 min
Ashtonová vyzvala na Mursího prepustenie

KÁHIRA - Vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničnú politiku Catherine Ashtonová v stredu počas návštevy Egypta požadovala prepustenie zosadeného prezidenta Muhammada Mursího.

slovakia

left justify in out

Toho zvrhla 3. júla armáda a odvtedy ho zadržiava na neznámom mieste. "Bola som uistená, že sa má dobre. Bola by som ho rada videla," povedala Ashtonová novinárom Káhire. V egyptskej metropole sa stretla so zástupcami nového vedenia krajiny, ktorých vyzvala na čo najrýchlejší návrat k budovaniu demokracie. Okrem iných rokovala s dočasným premiérom Házimom al-Biblávím, generálom Abd al-Fattáhom as-Sísím stojaci za Mursího zosadením či predstaviteľmi Moslimského bratstva. Do krajiny zmietanej politickou krízou pricestovala dva týždne po zvrhnutí Mursího a len jeden deň po tom, ako sa ujala funkcie nová prechodná vláda. Tá by mala krajinu doviesť k parlamentným voľbám, ktoré sú naplánované na začiatok roka 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies