AS Rím novým lídrom Serie A, Gyömbérov druhý štart

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:26 • 2 min
AS Rím novým lídrom Serie A, Gyömbérov druhý štart

FLORENCIA - V 9. kole najvyššej talianskej futbalovej súťaže Serie A nastala zmena na líderskej pozícii. Hráči rímskeho AS zdolali mužstvo AC Fiorentina na jeho pôde 2:1 a postúpili na prvú priečku práve namiesto svojho súpera.

slovakia

left justify in out

V závere duelu na Štadióne Artemia Franchiho vo Florencii zasiahol do hry aj slovenský defenzívny univerzál Norbert Gyömbér. Dvadsaťtriročný rodák z Revúcej si pripísal druhý ligový štart v drese "vlkov" od svojho augustového príchodu do "večného mesta".

 

Triumf Rimanov zariadili dve ofenzívne esá Mohamed Salah a Gervinho, prehru domácich zmiernil v nadstavenom čase druhého polčasu Khouma Babacar.

 

Duel mal špecifický nádych pre 23-ročného Egypťana Salaha, ktorý ešte pred niekoľkými mesiacmi hájil farby Fiorentiny, kde hosťoval z londýnskej Chelsea. Salah bol dokonca pred niekoľkými týždňami predmetom sporu medzi týmito účastníkmi Serie A. Podľa predstaviteľov toskánskeho klubu Salah zamieril v lete do Ríma neoprávnene, keďže mal údajne naďalej hosťovať vo Florencii.

 

"Bol to zápas, v ktorom veľa znamenala dobrá defenzíva. Oba tímy sa naň zodpovedne pripravili. AS Rím dnes ukázal dve tváre. Do prvého gólu sme hrali dobre, ale potom sme akoby odišli. Trpeli sme, ale Szczesny nás párkrát zachránil. Chlapci však boli veľmi silní takticky aj psychicky," povedal podľa Eurosportu tréner AS Rím Rudi Garcia.

 

Domáci kouč Paulo Sousa bol z prehry smutný. "Rimania majú silnejšie mužstvo, ale napriek tomu sme si vytvorili veľa šancí. Žiaľ, nepremietlo sa to do výsledku. Súper bránil so šiestimi hráčmi v línii. Robili sme všetko, čo bolo v našich silách, aby sme vyrovnali. Zaslúžili sme si viac. Nemáme za sebou šťastný týždeň, ale ak budeme pokračovať vo výkonoch, aký sme predviedli proti AS, budeme hrať vyrovnané partie so všetkými favoritmi o popredné priečky," vyhlásil 45-ročný Portugalčan, ktorý pred príchodom do Talianska viedol švajčiarsky FC Bazilej. Predtým pôsobil aj v maďarskom FC Videoton, s ktorým v sezóne 2012/2013 vyradil v predkole Ligy majstrov slovenského šampióna Slovan Bratislava. AS Rím má na čele tabuľky dvadsať bodov a dvojbodový náskok pred štvoricou tímov - SSC Neapol, AC Fiorentina, Inter Miláno a Lazio Rím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies