Arsenal doma bezgólovo, Sunderland sa definitívne zachránil

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 08:41 • 2 min
Arsenal doma bezgólovo, Sunderland sa definitívne zachránil

LONDÝN - Futbalisti Arsenalu Londýn remizovali v stredajšej dohrávke 33. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League s hráčmi Sunderlandu 0:0.

slovakia

left justify in out

"Kanonieri" majú aktuálne na treťom mieste trojbodový náskok pred štvrtým Manchestrom United, na definitívu účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016 potrebovali zvíťaziť. Bod pre hostí znamená, že budú účastníkmi PL aj v budúcej sezóne. Kolo pred koncom majú pred osemnástym Hullom City nepreklenuteľný štvorbodový náskok.


Holandský tréner "čiernych mačiek" Dick Advocaat sa tak môže tešiť na štedrú prémiu pol milióna libier. Vedenie Sunderlandu mu totiž pri nástupe do funkcie v marci tohto roka sľúbilo uvedenú sumu v prípade, že sa tímu podarí udržať medzi anglickou elitou. Sunderland v čase Advocaatovho príchodu figuroval na 17. priečke Premier League, len jeden bod nad pásmom zostupu.


Šesťdesiatsedemročný holandský odborník, ktorý vystriedal vo funkcii Uruguajčana Gustava Poyeta, má na Stadium of Light zmluvu zatiaľ do konca sezóny. O jeho budúcnosti sa však rozhodne v najbližších dňoch. "Musím o všetkom dobre popremýšľať," vyhlásil podľa BBC Sport Advocaat, na ktorého tvári sa po bezgólovej remíze na Emirates Stadium objavili slzy radosti. "Boli to emócie. Odpoveď na otázku ohľadom mojej budúcnosti v Sunderlande vám dám na budúci týždeň. Ak vám to nevadí, zatiaľ si to nechám pre seba. Som rád, že hráči uverili vo svoje schopnosti. Tvrdo pracovali, hrali organizovane a dodržiavali taktiku," doplnil Advocaat.


"Sme v silnej pozícii, aby sme sezónu ukončili medzi prvými troma mužstvami. Dnes večer sme boli trochu unavení. Súper veľmi dobre bránil a nám vždy niečo chýbalo k tomu, aby sme skórovali. Bod v nedeľňajšom zápase na pôde Manchestru United (1:1) bol životne dôležitý. Keby sme na Old Trafforde prehrali, mali by sme problémy," cituje slová francúzskeho trénera Arsenalu Arséna Wengera portál goal.com.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies