Armstrong vyšiel s pravdou von: Povedal všetko!

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 09:38 • 2 min
Armstrong vyšiel s pravdou von: Povedal všetko!

AUSTIN - Lance Armstrong prehovoril, niekoľko hodín trvalo stretnutie dopingového podvodníka s predstaviteľmi svetovej cyklistiky.

slovakia

left justify in out

Schôdzka sa konala v hoteli pri letisku Dulles vo Washingtone, podľa Američanovho právnika Elliota Petersa ju zosnoval jeho klient. Armstrong sa v januári 2013 verejne priznal k dopingu, na základe výpovede jeho tímových kolegov ho už pred tým potrestali doživotným dištancom a odňatím siedmich titulov z Tour de France. "Bolo to veľmi dobré stretnutie. Pýtali sa ho na všetko. Zazneli odpovede na všetky otázky týkajúce sa cyklistiky aj ďalších vecí, ktoré ľudí zaujímajú," povedal Peters.

 

Armstronga vyspovedali vyšetrovatelia, ktorí odhaľujú dopingovú minulosť cyklistiky a jej prípadné väzby na strešnú organizáciu - Medzinárodnú cyklistickú úniu (UCI). Peters odmietol prezradiť detaily, vypočúvanie vraj viedli traja ľudia z nezávislej komisie pre reformu cyklistiky na čele s bývalým švajčiarskym politikom a štátnym žalobcom Dickom Martym. Ďalšími jej členmi sú nemecký odborník na doping Ulrich Haas a austrálsky vyšetrovateľ vojnových zločinov Peter Nicholson. 

 

Prezident UCI Brian Cookson v minulosti vyhlásil, že ak bude Armstrong ochotný spolupracovať, môžu mu trest zmierniť. Peter tvrdí, že o tom reč nebola: "Taká dohoda neexistuje a ani sa o nej nehovorilo. Nikdy sme o také niečo nežiadali. Stále si myslíme, že trest bol nespravodlivo tvrdý a mali by ho skrátiť. Lance nechce svojimi výpoveďami nikomu ublížiť, v prvom rade ide o odhalenie pravdy." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies