NHL: Sekera gólom pomohol Dallasu, Pánik sa presadil pri triumfe Washingtonu

NETKY.SK • 4 Január 2020, 07:59 • 2 min
NHL: Sekera gólom pomohol Dallasu, Pánik sa presadil pri triumfe Washingtonu

NEW YORK - Slovenský hokejista Andrej Sekera strelil gól v druhom zápase NHL za sebou.

slovakia

left justify in out

V noci na sobotu jeho Dallas zdolal na svojom ľade Detroit 4:1. Strelecky sa presadil aj Richard Pánik, ktorý zásahom pomohol Washingtonu k triumfu v Caroline 4:3.

 

Tridsaťtriročný obranca Sekera má na prelome rokov výbornú formu, keď bodoval v troch stretnutiach v sérii, celkovo nazbieral štyri body (2+2). Jeho gól v novoročnom Winter Classic bol pritom prvý od 23. marca 2017 a 104 zápasoch. V dueli s Detroitom stanovil v 58. minúte konečný rezultát, keď pri hre Red Wings bez brankára prepálil od modrej čiary zhluk hosťujúcich obrancov. Sekera má na konte v tomto ročníku sedem bodov s bilanciou 2+5. Dallas zvíťazil štvrtýkrát za sebou a v tabuľke Západnej konferencie je na treťom mieste. Detroit je suverénne posledný v lige.

 

Útočník Richard Pánik mal pri svojom piatom góle v sezóne aj kus šťastia. V 23. minúte sa dostal do úniku, popri obrancovi sa pretlačil k bránke, jeho pokus síce Petr Mrázek pokryl, no odrazený puk putoval od domáceho zadáka do bránky, Pánik tak poslal Caps do vedenia 1:0. Caps v tretej tretine viedli už 4:1, potom však skórovali Teuvo Teravainen a Ryan Dzingel, obaja v presilových hrách, a zdramatizovali vývoj zápasu. Napokon však už Hurricanes nedokázali vyrovnať.

 

img

 

Washington podržal brankár Iľja Samsonov, ktorý si pripísal 38 zákrokov. Vo svojej nováčikovskej sezóne dokázal zvíťaziť vo všetkých ôsmich zápasoch u súperov, na ktoré nastúpil. Pred ním to dokázal iba Brent Johnson zo St. Louis. Ten medzi februárom 1999 a januárom 2001 vyhral desať z jedenástich duelov vonku. "Som rád, keď mám v bránke prácu a nezáleží mi na tom, či hráme doma alebo u súpera. Cítim sa dobre všade," povedal Samosnov. Jeho podiel na víťazstve uznal aj tréner Caps Todd Reirden: "Je veľmi mentálne odolný, dnes nás udržal v hre, bol neskutočný."

 

Washington uspel po dvoch prehrách, figuruje na čele Východnej konferencie, aj celej ligy, o dva body pred Bostonom. Carolina je šiesta.

 

sumáre:

CAROLINA HURRICANES - WASHINGTON CAPITALS 3:4 (0:0, 0:2, 3:2)

Góly: 41. J. Staal (Pesce, Svečnikov), 47. Teräväinen (Aho, Svečnikov), 53. Dzingel (Nečas, Gardiner) – 23. PÁNIK (Eller), 26. Kuznecov (Carlson, Bäckström), 43. Eller (Ovečkin, Orlov), 45. Vrána (Kuznecov, Oshie). Brankári: Mrázek - Samsonov, strely na bránku: 41:29, 18.680 divákov.

 

DALLAS STARS - DETROIT RED WINGS 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 12. Hintz (Lindell, Pavelski), 22. Faksa (Lindell, Hintz), 32. Pavelski, 58. SEKERA (Lindell, Comeau) – 4. Larkin (Fabbri, Lashoff). Brankári: Chudobin - Bernier, strely na bránku: 27:23, 18.532 divákov.

 

Slováci v akcii:

Andrej Sekera (Dallas) 15:58 1 0 1 +1 1 0

Richard Pánik (Washington) 10:02 1 0 1 +1 2 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies