Prešovský krajský poslanec pôjde za mreže a musí ešte zaplatiť pokutu

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 18:25 • 2 min
Prešovský krajský poslanec pôjde za mreže a musí ešte zaplatiť pokutu

BANSKÁ BYSTRICA - Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) dnes schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a poslancom Prešovského samosprávneho kraja Jozefom Kičurom.

slovakia

left justify in out

Je vinný z toho, že cez sprostredkovateľa inému sľúbil úplatok ako štatutár Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) Prešov, čím spáchal prečin nepriamej korupcie. Súd obvineného odsúdil na trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 30 mesiacov.

 

img

 

Súd zároveň schválil peňažný trest 25-tisíc eur, pričom v prípade jeho neuhradenia určil náhradný trest odňatia slobody na 12 mesiacov. Rozsudok je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Prešovského krajského poslanca, ktorý v minulosti pôsobil aj ako riaditeľ SAD Prešov, obvinili orgány činné v trestnom konaní z nepriamej korupcie v súvislosti s údajným úplatkom vo výške 100-tisíc eur. Ten mal podľa metalizovaných informácií súvisieť so zámerom sprivatizovať menšinový podiel v prešovskej SAD. Po vznesení obvinenia sa Jozef Kičura vzdal funkcie v spoločnosti.

 

img


Najvyšší súd ešte koncom apríla zamietol sťažnosť obvineného voči vzatiu do väzby. Na základe procesnej a dôkaznej situácie ho v máji na základe rozhodnutia prokurátora ÚŠP prepustili z väzby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona