Argentínsky súd znovu vyšetruje incident tvorcov Top Gearu

NETKY.SK • 30 Október 2015, 15:48 • 2 min
Argentínsky súd znovu vyšetruje incident tvorcov Top Gearu

BRATISLAVA - V Argentíne znovu otvorili vyšetrovanie incidentu tvorcov britského motoristického programu Top Gear.

slovakia

left justify in out

Televízny štáb vlani počas nakrúcania v krajine spôsobil pobúrenie niektorých občanov, pretože auto moderátora Jeremyho Clarksona malo poznávaciu značku H982 FKL, čo pripomínalo rok 1982, keď Argentína a Veľká Británia bojovali proti sebe vo vojne o Falklandy. Mnohí Argentínčania, predovšetkým miestni veteráni vojny, to považovali za provokáciu, pričom tvrdili, že štáb zámerne zamenil poznávaciu značku. Následné protesty si vynútili okamžitý odchod televízneho štábu z krajiny.

 

img


Hoci začiatkom roka miestny sudca rozhodol, že tvorcovia programu nekonali v zlom úmysle, súd v provincii Tierra del Fuego znovu otvoril prípad s tvrdením, že televízny štáb zamenil poznávaciu značku auta, pričom vedel, že je to v krajine protizákonné. Päťdesiatpäťročného Clarksona obvinili z prečinu falzifikácie, zmeny alebo utajenia čísla zákonne registrovaného predmetu, za čo mu hrozí väzenie v dĺžke šiestich mesiacov až troch rokov. "Producenti Top Gearu kúpili tri autá pre pripravovaný program. Tvrdenia, že toto auto sme vybrali pre poznávaciu značku, alebo sme ju nahradili inou, sú úplne nepravdivé," uviedol krátko po incidente výkonný producent programu Andy Wilman.


Jeremy Clarkson moderoval obľúbenú šou spolu s Richardom Hammondom od roku 2002. O rok neskôr sa k nim pridal James May. Clarkson prišiel v marci o svoje miesto po tom, ako napadol producenta Oisina Tymona. Trojica v súčasnosti plánuje nový spoločný projekt.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies