Český minister školstva unikol smrti!

NETKY.SK • 19 Jún 2022, 08:12 • 2 min
Český minister školstva unikol smrti!

PRAHA - Petr Gazdík mal sedieť v aute, v ktorom v Nórsku v polovici mája zahynuli štyria Česi. Gazdík to v sobotu uviedol pre televíziu Nova.

slovakia

left justify in out

Minister (47) mal šťastie v nešťastí. Pri tragickej nehode na severe Nórska 15. mája zomreli štyria Česi a šéf rezortu mal byť v aute smrti tiež. Cestu za rybárčením si ale nakoniec rozmyslel.

 

„Veľmi sa ospravedlňujem. Idem na pohreb kamaráta, ktorý umrel v Nórsku pri autonehode. Mal som v tom aute sedieť tiež. Nehnevajte sa, dnes nemám čas," odkázal Gazdík televízii Nova.

 

img

Petr Gazdík

 

Auto sa zrazilo s vlečkou za traktorom naloženou kameňmi. Medzi mŕtvymi bol aj známy brniansky chirurg a bývalý lekár českej basketbalovej reprezentácie žien Libor Paša. Piaty pasažier bojoval o život v nemocnici.

 

Na hnutie STAN, ktorému Gazdík do roku 2019 šéfoval, je tento týždeň pre korupčnú kauzu okolo už bývalého námestníka pražského primátora Petra Hlubučka upretá všetka pozornosť. Toho súd v piatok poslal do väzby, celkovo je obvinených 10 ľudí.

 

Prečítajte si tiež: Bidenovci oslávili výročie svadby. Prezident spadol z bicykla!

 

Gazdík v nedeľu oznámil, že 30. júna odstúpi zo svojej funkcie pre väzby na obvineného podnikateľa Michala Redla

 

„Rozhodol som sa podať demisiu z funkcie ministra školstva k 30. júnu. Napriek tomu, že sa necítim vinným ani vo vecnej, nieto ešte v trestnoprávnej rovine. Moje styky s niektorými ľuďmi však vrhajú tieň aj na hnutie STAN. Nechcem rozkolísať vládu ani koalíciu na prahu predsedníctva EÚ,“ napísal v príspevku na Twitteri.

 

Český premiér Petr Fiala uviedol, že túto rezignáciu vníma ako výraz zmeny politickej kultúry, ktorú chce jeho vládna koalícia presadzovať. 

 

 

Podnikateľa Michala Redla v stredu obvinili pre podozrenie zo zlého hospodárenia pražského dopravného podniku.  V predmetnej kauze Gazdík nepatrí medzi obvinené osoby. V piatkovom rozhovore pre český denník Právo však priznal, že sa stretával s obvineným Redlom.

 

„Áno, stýkať sa s Michalom Redlom bola chyba alebo naivita, čo je u politika tiež chyba. To je všetko, čím sa cítim byť vinný. Určite nie účasťou v zločineckom zoskupení. Nič som neukradol,“ napísal Gazdík vo vyhlásení zverejnenom na stránke hnutia STAN.

 

Možno vás zaujme: Na Slovensku úradujú falošní policajti. Okrádajú ľudí!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona