Český minister zahraničia mal v noci autonehodu, vodič to neprežil

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 16:13 • 2 min
Český minister zahraničia mal v noci autonehodu, vodič to neprežil

Šéf českej diplomacie Tomáš Petříček sa v noci druhýkrát narodil. Taxi, ktorý ho prevážal pražskými ulicami havaroval. Privolaná pomoc sa na mieste pokúšala vodiča taxíku oživiť, avšak neúspešne.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie ministra po autonehode 

Minister je podľa aktuálnych správ v poriadku. "V noci som bol účastníkom tragickej dopravnej nehody ako pasažier. Je mi veľmi ľúto, že takto vyhasol ľudský život. Pozostalým chcem vyjadriť úprimnú sústrasť. Spoločne s mojou manželkou usporiadame zajtra zádušnú omšu," vyjadril sa český minister.

 

Príčina 

Autonehoda sa stala na pražskej ulici Nuselskej. Vozidlo narazilo v nízkej rýchlosti do zaparkovaného auta. Privolaní vodiči aj záchranári už nemohli nič robiť. 62-ročný vodič taxíku dostal zástavu srdca. Podľa hovorkyne rezortu českej diplomacie je minister Petříček "fyzicky v poriadku".

 

img

 

Vyšetrovanie 

"Polícia v dnešných ranných hodinách vyrazila k dopravnej nehode, kde osobný automobil narazil do zaparkovaného vozidla," potvrdila hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová. Polícia v týchto chvíľach vyšetruje okolnosti nehody. Zatiaľ nie je jasné, či zrážke s ďalším autom predchádzal kolaps šoféra, alebo to bolo naopak.

 

Český minister mal v dobe dopravnej nehody prerušenú policajnú ochranu. Polícia ČR to vysvetlila so slovami, že "chránená osoba môže kedykoľvek policajnú ochranu odmietnuť, alebo prerušiť".

 

Bývalý šéf diplomacie by konal inak 

Exminister zahraničia ČR Cyril Svoboda je názoru, že k nehode by ani vôbec nemuselo dôjsť, pokiaľ by Petříček použil služobné auto. "Pre ministra je k dispozícii auto so šoférom a ochranou ako pre služobné, tak pre osobné účely. Neporušuje sa tým žiadny zákon," dodal.

 

img

 

Taxi nie je problém 

Bezpečnostný analytik Tomáš Pojar má však na vec iný názor. "Nevidím problém, pokiaľ minister zahraničia alebo ktorýkoľvek iný minister použije taxislužbu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies