Apple za 2 týždne odkúpil svoje akcie za 14 miliárd USD

NETKY.SK • 7 Február 2014, 12:25 • 2 min
Apple za 2 týždne odkúpil svoje akcie za 14 miliárd USD

NEW YORK - Americký koncern Apple v uplynulých dvoch týždňoch odkúpil späť svoje akcie za 14 miliárd USD (10,37 miliardy eur). Dôvodom bol pokles ich ceny po zverejnení výsledkov za 4. kvartál koncom januára, ktoré sklamali trhy. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na článok v denníku Wall Street Journal.

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ spoločnosti Tim Cook v rozhovore pre noviny uviedol, že ho zaskočil 8-% pád akcií Apple 28. januára, deň po zverejnení kvartálnych výsledkov. Trhy sklamalo, že odbyt smartfónov iPhone v posledných troch mesiacoch minulého roka klesol.

      

Apple využil nižšiu cenu svojich akcií, ktorá mu pomohla urýchliť program ich spätného odkúpenia. Za uplynulých 12 mesiacov už koncern odkúpil dohromady akcie za viac ako 40 miliárd USD a celkovo plánuje odkúpiť spätne svoje akcie za 60 miliárd USD.

      

"Znamená to, že veríme Apple, dôverujeme tomu, čo robíme a našim plánom," vyhlásil Cook a dodal, že Apple dokazuje to, že si verí aj skutkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies