Apple predal za prvý víkend rekordných 9 miliónov nových iPhonov

NETKY.SK • 23 September 2013, 15:38 • 2 min
Apple predal za prvý víkend rekordných 9 miliónov nových iPhonov

CUPERTINO - Nové modely iPhonu stanovili predajný rekord pre Apple. Za prvý víkend sa ich celkovo predalo 9 miliónov. Informovali o tom DPA a CNBC.

slovakia

left justify in out

Doterajší rekord stanovil pred rokom iPhone 5, z ktorého sa pred rokom počas prvého víkendu po uvedení na trh predalo 5 miliónov kusov. Apple tiež uviedol vysoký dopyt po telefónoch iPhone 5s a iPhone 5c sprevádzalo vyše 200 miliónov stiahnutí nového operačného systému iOS 7.

Uvedené čísla ukázali, že obavy týkajúce sa predaja nových iPhonov boli neopodstatnené. "Dopyt po nových iPhonoch bol neuveriteľný, a aj keď sme vypredali našu prvú dodávku iPhonu 5s, obchody pravidelne dostávajú nové dodávok iPhonov," povedal šéf Apple Tim Cook. Akcia Apple v predburzovom obchodovaní vyskočila o vyše 4 %.

Apple v piatok (20. 9.) uviedol na trh dva najnovšie modely iPhonu - 5s a 5c. Drahší iPhone 5s vyzerá rovnako ako predchádzajúci iPhone 5, ale má výrazne rýchlejší procesor, vylepšený fotoaparát a skener odtlačkov prstov. Model 5c je o 100 eur lacnejší a je z plastu. Hardvérovo je to takmer rovnaký telefón ako iPhone 5.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies