Apple podviedol svojich zákazníkov, úmyselne znižoval výkon starých iPhonov

NETKY.SK • 29 December 2017, 13:10 • 2 min
Apple podviedol svojich zákazníkov, úmyselne znižoval výkon starých iPhonov

KALIFORNIA – Americká spoločnosť Apple Inc. momentálne čelí viacerým žalobám pre prehrešok, ktorého sa dopustili na svojich verných zákazníkoch. Úmyselne znížili výkonnosť starších modelov iPhonov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť spomalila výkon starších mobilných telefónov, čím podviedla svojich nič netušiacich zákazníkov. Podľa slov vedenia spoločnosti, cieľom tohto kroku bolo zníženie spotreby batérie a tak predĺžiť jej životnosť. Informoval portál HNonline.

 

Jedinou možnosťou bolo teda spomalenie procesora. Staršie batérie nemusia byť schopné dodávať telefón pri plnom výkone procesoru požadovaný elektrický prúd. Preto sa v spoločnosti rozhodli uskutočniť určité zmeny v operačnom systéme iOS, ktorý pri problémoch s batériami znižuje energetické nároky a môžu spôsobiť spomalenie procesora.

 

Keď sa celá kauza prevalila, spoločnosť Apple po spŕške kritiky dala prísľub, že iOS aktualizuje tak, aby sa každý jeden zákazník mohol dostať k informáciám o stave batérie vo svojom telefóne a mohol si tak skontrolovať, či a v akom rozsahu ovplyvňuje jeho výkonnosť.

 

Apple sa na svojich webových stránkach svojim užívateľom ospravedlnil a informoval, že od budúceho mesiaca zníži ceny za batérie v modeloch iPhone 6 a v novších modeloch z pôvodných 79 USD na 29 USD ako súčasť kompenzácie za nedorozumienie, ktoré nastalo. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies