Anna Vitteková sa vzdala poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 31 Január 2016, 09:49 • 2 min
Anna Vitteková sa vzdala poslaneckého mandátu

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti za ministra Štefana Harabina Anna Vitteková (Smer-SD) sa vzdala poslaneckého mandátu v NR SR. Pre TASR to potvrdil šéf komunikácie parlamentu Martin Dorčák s tým, že tak urobila k 29. januáru.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že vláda Vittekovú 2. decembra 2015 vymenovala za podpredsedníčku Úradu na ochranu osobných údajov, ktorý vedie niekdajšia šéfka komunikácie parlamentu Soňa Pötheová. Vitteková nastúpila na úrad 2. januára 2016 a od vtedy jej plynula 30-dňová lehota, počas ktorej sa musela vzdať mandátu.

 

Parlament má tak v súčasnosti len 148 poslancov, keďže k 1. januáru 2016 zanechala mandát aj exministerka práce za Smer-SD Viera Tomanová. Urobila to z dôvodu, že bola v decembri minulého roku parlamentnou väčšinou zvolená za komisárku pre deti. Aj táto funkcia je nezlučiteľná s mandátom poslanca.

 

O tom, či za Vittekovú a Tomanovú nastúpia na zvyšok volebného obdobia náhradníci z kandidačnej listiny Smeru-SD, sa ešte oficiálne nerozhodlo. Podľa informácií TASR však parlament dokončí volebné obdobie v oklieštenej podobe. Do 5. marca totiž nie je naplánovaná žiadna riadna ani mimoriadna schôdza, má sa uskutočniť len rozlúčkové slávnostné zasadnutie. Jeho termín sa určí na poslaneckom grémiu, ktoré zvoláva predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD) na začiatok februára.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies