ANGLICKO: Vyjde reedícia albumu Fresh Cream kapely Cream

NETKY.SK • 2 December 2016, 15:28 • 2 min
ANGLICKO: Vyjde reedícia albumu Fresh Cream kapely Cream

LONDÝN - Priaznivci už nefungujúcej anglickej rockovej kapely Cream sa môžu tešiť na reedíciu debutového albumu skupiny Fresh Cream (1966).

slovakia

left justify in out

Novinka sa dostane na trh 27. januára a ponúkne tri CD, ktoré budú obsahovať mono a stereo mix pôvodnej nahrávky, single, alternatívne verzie piesní, záznamy vystúpení formácie pre BBC a ďalšie bonusy. K dispozícii bude aj Blu-ray disk s mono a stereo mixom albumu a tiež bonusovými piesňami. V balení bude tiež kniha s fotografiami a sprievodným textom.


Album Fresh Cream vyšiel 9. decembra 1966 a obsahuje dvanásť piesní. Medzi nimi sú aj skladby ako Spoonful, I'm So Glad či Rollin' and Tumblin'. Nahrávka sa v UK Charte dostala na šieste miesto. Americký dvojtýždenník Rolling Stone zaradil štúdiovku na 102. priečku v zozname 500 najlepších albumov všetkých čias.

 

 

Kapela Cream fungovala v období 1966 až 1968. Tvorili ju zosnulý spevák a basgitarista Jack Bruce, spevák a gitarista Eric Clapton a bubeník Ginger Baker. Skupina vydala aj albumy Disraeli Gears (1967), Wheels of Fire (1968) a Goodbye (1969). Medzi jej známe skladby patria tiež Sunshine of Your Love, I Feel Free, Strange Brew, White Room, Crossroads či Badge. Formácia spolu vystúpila aj v rokoch 1993 - pri príležitosti jej uvedenia do Rock'n'rollovej siene slávy, a tiež 2005. V roku 2006 im udelili Grammy za celoživotné dielo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies