ŠPORT: Slováci bodovali vo Švédsku, hokejový Slovan vyhral v derby zápase až po nájazdoch. Svitko sa posunul v celkovom poradí

NETKY.SK • 13 Január 2021, 12:02 • 2 min
ŠPORT: Slováci bodovali vo Švédsku, hokejový Slovan vyhral v derby zápase až po nájazdoch. Svitko sa posunul v celkovom poradí

BRATISLAVA - Slovákom sa vo Švédsku zadarilo, Slovan vyhral na nájazdy, Svitko sa posunul na 10. miesto.

slovakia

left justify in out

Prvý tenisový WTA turnaj v roku 2021 ovládla bieloruská tenistka Arina Sobolenková. Vo finále v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch si svetová desiatka poradila s Veronikou Kudermetovovou z Ruska v dvoch setoch 6:2 a 6:2. Dvadsaťdvaročná bieloruská tenistka vyhrala na konci roka 2020 taktiež turnaje v Ostrave a Linzi, víťazstvo v Abú Zabí je pre ňu už pätnásty vyhratý zápas v sérii.

 

Marek Hrivík a Peter Cehlárik sa v SHL podielali pri víťazstve Leksandu nad lídrom tabuľky švédskej najvyššej hokejovej ligy. Proti Rögle si Cehlárik pripísal gól a asistenciu, Hrivík asistoval. Cehlárik stále vedie tabuľku kanoniérov SHL s 18 gólmi a v celkovej tabuľke produktivity sa s 30 bodmi nachádza na piatom mieste. Hrivík je s 32 bodmi tretí.

 

Finále turnaja ATP v tureckej Antalyi netrvalo ani desať minút. Kazach Alexander Bublik skrečoval zápas proti Austrálčanovi Alexovi de Minaurovi za stavu 0:2 v prvom sete pre zranenie pravého členka. Podvrtol si ho ešte počas semifinálového zápasu s Francúzom Jérémym Chardym. Dvadsaťjdenročný De Minaur si pripísal si štvrtý turnajový titul na okruhu ATP.

 

V deviatej etape Rely Dakar 2021 sa slovenský jazdec Štefan Svitko umiestnil na 11. priečke, vďaka čomu sa v celkovom poradí posunul na 10. miesto. Prvé miesto v deviatej etape vybojoval argentínčan Kevin Benavides, za nim Nicky Brabec z USA a Jose Ignacio Cornejo Florimo  z Čile.

 

Po dvoch prehrách sa hokejisti HC Slovan Bratislava dokázali zomknúť a opäť dokázali bodovať. Aj napriek mnohým absenciám zranených hráčov slovanisti doma zdolali hokejistov Dukly Trenčín 4:3 po samostatných nájazdoch. Dohrávku 8. kola Tipos extraligy rozhodol dvadsaťjedenročný útočnik Jakub Urbánek. Slovan momentálne v tabuľke pôsobí na treťom mieste 2 body za lídrom z Popradu a bod za Zvolenom. Hráči Zvolena si k druhému miestu pomohli triumfom 5:3 v Michalovciach, ktoré dvoma gólmi režíroval Ján Chlepčok.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies