VIDEO: V Göteborgu vybuchol obytný dom. Na mieste sú desiatky záchranárov

NETKY.SK • 28 September 2021, 10:48 • 2 min
VIDEO: V Göteborgu vybuchol obytný dom. Na mieste sú desiatky záchranárov

BRATISLAVA - Úrady zatiaľ nevedia, čo spôsobilo explóziu. Hovoria o desiatkach zranených, medzi ktorými sú aj tri ženy nad 60 rokov.

slovakia

left justify in out

Najmenej 25 ľudí utrpelo v utorok ráno zranenia pri výbuchu obytného domu vo švédskom meste Göteborg. Príčina explózie nebola bezprostredne známa. S odvolaním sa na švédsky verejnoprávny rozhlas o tom informovala agentúra Reuters. "Výbuch poškodil niekoľko bytov a schodísk. V súčasnosti nie je jasné, čo výbuch spôsobilo," uviedli záchranné služby pre oblasť Göteborgu.

 

 

Na mieste je 15 jednotiek záchranárov a 11 sanitiek, ktorí evakuujú stovky ľudí a pokúšajú sa uhasiť požiar v budove. Polícia potvrdila, že už začala vyšetrovanie celého incidentu, ale zatiaľ nemá žiadne informácie o prípadných podozrivých osobách, ktoré by výbuch mohli zaviniť.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Krétu zasiahlo silné zemetrasenie

 

Najmenej traja hospitalizovaní majú vážne zranenia. Medzi zranenými sú aj tri ženy nad 60 rokov. Požiarnikov privolali na miesto pred 5:00 miestneho času. Obyvateľka budovy menom Jessica pre tamojšie médiá povedala, že ju okolo 4:30 prebudila silná rana. Snažila sa odísť zo svojho bytu po schodisku, no cesta nebola priechodná, a tak musela ujsť cez balkón. 

 

Primátor mesta Axel Josefson označil incident za veľmi vážny, keďže mnohí obyvatelia prišli o svoje domovy

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies