Anglická Premier League zavedie nemeckú elektroniku

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 14:04 • 2 min
Anglická Premier League zavedie nemeckú elektroniku

LONDÝN - Kluby najvyššej anglickej futbalovej súťaže by si mohli už tento týždeň odklepnúť zavedenie spätného overovania polohy lopty v blízkosti bránkovej čiary pre sezónu 2013/2014. Táto téma sa dostane na program dňa vo štvrtok na stretnutí zástupcov účastníkov Premier League.

slovakia

left justify in out

Anglická Futbalová asociácia (FA) podporuje inštalovanie elektronického pomocníka. "Vždy som si vravel, že je to ideálny spôsob, ako by mal futbal využiť výdobytok techniky. Reprezentanti klubov sa zídu vo štvrtok, môžu o tom rozhodnúť," očakáva generálny sekretár FA Alex Horne.

Medzinárodná futbalová federácia začiatkom apríla vybrala nemecký systém GoalControl-4D GmbH pre Pohár konfederácií 2013 v Brazílii. Pracuje na báze sledovania dráhy lopty 14 vysokorýchlostnými kamerami. Licenciou pre poskytovanie technologickej služby tohto druhu disponujú aj výrobcovia produktov Hawk-Eye (funguje na podobnom základnom princípe a je známy najmä z tenisu), GoalRef a Cairos (zhodne sú založené na báze magnetických polí). Angličania majú skúsenosť s Hawk-Eye, použili ho vlani v prípravnom medzištátnom stretnutí s Belgickom vo Wembley. Verejnosť sa nedozvedela, aké boli výsledky testovania.

"Technológia, ktorá nám povie: ´Áno, lopta prešla za čiaru´, má podľa mňa pre futbal zásadný význam," dodal Horne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies