Zuzana Čaputová dnes vystúpi v Berlíne

NETKY.SK • 21 August 2019, 6:37 • 2 min
Zuzana Čaputová dnes vystúpi v Berlíne

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová má na dnes naplánované stretnutie s nemeckým prezidentom Frankom-Walterom Steinmeierom i Angelou Merkelovou.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová spolu so Steinmeierom vystúpia aj na tlačovej konferencii a poobede ju čaká rokovanie s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇮🇸 Hu! Willkommen im Land der Fußballfans mit dem legendären Schlachtruf! Bundespräsident Steinmeier ist in Island zu Gast und trifft dort auch seinen Amtskollegen Präsident Jóhannesson. Ein Thema der Gespräche: die Nutzung erneuerbarer Energien und der Klimaschutz. +++ Hu! Welcome to Iceland and hello to all local football supporters, world-famous for their iconic battle cry. Federal President Steinmeier is visiting Iceland and will be meeting his counterpart President Jóhannesson. Both will discuss the use of renewable energy and the fight against climate change. #Iceland #climatechange #travel #Island #Klimawandel #Reise #travel

Príspevok, ktorý zdieľa Bundespräsident Steinmeier (@bundespraesident.steinmeier),

Návšteva sa koná v čase 51. výročia vstupu vojsk Varšavskej zmluvy do Československa. S inváziou začali v noci z 20. na 21. augusta 1968. Okrem vojakov Sovietskeho zväzu boli súčasťou tzv. operácie Dunaj aj jednotky z Maďarska, Bulharska, Poľska a NDR. Prezidentkina návšteva má preto niesť aj odkaz boja za slobodu. V tomto duchu položí kyticu k pamätníku Bielych krížov na znak úcty k pamiatke všetkých, ktorí zahynuli pri pokuse o prekročenie Berlínskeho múru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@pohodafestival

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

 

Ten bol najznámejším symbolom studenej vojny a rozdelenia Berlína, Nemecka a celej Európy. Mesto rozdeľoval na východnú časť patriacu do východoeurópskeho, socialistického bloku a na západnú časť patriacu do západoeurópskeho, demokratického bloku.

 

Nemecký prezident Steinmeier pozval na plánované oslavy 30. výročia pádu Berlínskeho múru aj Čaputovú a tiež prezidentov Česka, Poľska a Maďarska. Na prínos Slovákov k pádu Berlínskeho múru 9. novembra 1989 sa nezabúda, napísal Steinmeier slovenskej prezidentke.

 

Z dvojdňovej návštevy Nemecka sa hlava štátu do vlasti vráti vo štvrtok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona