REPORTÁŽ Sexsymbol Marek Vašut si po prvýkrát zahral otca a Netkám prezradil, prečo už nerozpráva po slovensky!

NETKY.SK • 26 Marec 2022, 19:00 • 2 min
REPORTÁŽ Sexsymbol Marek Vašut si po prvýkrát zahral otca a Netkám prezradil, prečo už nerozpráva po slovensky!

Charizmatický zvodca, drsný bitkár a neverný milenec! To všetko sú polohy českého herca Mareka Vašuta. Jedného z najpopulárnejších českých hercov si do vedľajších filmových úloh vyberali aj zahraniční filmári. Netky sa s ním porozprávali na premiére filmu Šťastný Nový rok 2: Dobro došli, v ktorom prvýkrát stvárnil rolu otca!

slovakia

left justify in out

 

 

Na filmovom plátne sa Marek Vašut objavoval už od detských rokov. Jeho prvou významnou úlohou bola rola boxera v dráme Pěsti ve tmě v roku 1986. Následne si zahral hlavnú úlohu v dráme s normalizačnou tematikou Hauři a skorumpovaného policajta presvedčivo stvárnil v kriminálke Divoká svině. Filmovým divákom je známy aj z populárnych snímok Láska z pasáže, Divoká srdce, Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu alebo Konec básníků v Čechách. Predviedol sa aj v českých komédiách Román pre ženy, Beštiár či Román pre pokročilých. Teraz si po prvýkrát zahral otca. Vo filme Šťastný Nový rok 2: Dobro došli odprevadil k oltáru Táňu Pauhofovú.

 

img

 

„V tomto filme som mal premiéru. Užíval som si to. Vždy som hral vo filmoch milencov alebo manželov, ale čas pokročil a tu som bol po prvýkrát otec. Viedol som Táňu k oltáru, v osobnom živote som to nezažil, tak som ti to zahral, čo viac si herec môže priať. Ale otec je stále úspech. Deduška som totiž ešte nehral, ale i to príde,“ smeje sa. 

 

Marek Vašut je stále v dobrej kondícii a v spoločnosti neodkladá svoj úsmev a šarm. Počas pandémie si stihol trochu oddýchnuť.

 

„Film Šťastný nový rok 2 som nakrúcal tesne pred šesťdesiatkou a hovoril som si, že je čas trochu zvoľniť. A teda sa priznám, že mne pandemické obdobie vlastne padlo do noty. Práve som bol v posilňovni, keď hlásili prvého chorého na covid. Ja som aj tak plánoval trochu spomaliť. Som asi jeden z mála, ktorým lockdown prišiel vhod. Takže sa mi splnilo, čo som si predsavzal,“ prezradila česká hviezda.

 

img

   

Filmový herec spolupracuje s televíziou, zahraničnými filmovými producentmi a je aj dabingovým hercom, moderátorom televíznych a spoločenských programov. A veľmi rád hovorí po slovensky. Možno aj vďaka slovenským láskam, sám herec priznal päť relatívne dlhodobých známostí so Slovenkami. 

 

„Na Slovensku som často moderoval a snažil som sa hovoriť po slovensky. Zo všetkého ma vyliečila jedna dáma, ktorá ku mne prišla a povedala: Pán Vašut, prečo si myslíte, že sme si vás pozývali na toto moderovanie? Chceli sme nejakého exota, aby sme počuli ľúbozvučnú češtinu. Tak nám sem prosím neimportujte tú zlú slovenčinu, tej máme v našej televízii dosť,“ smeje sa.

 

Herecký talent Mareka Vašuta využili i zahraniční filmári, ktorí ho obsadili do viacerých svetoznámych filmov. Vedľajšie úlohy si zahral v hitoch Mission: Impossible, Blade 2, Česká spojka, Tristan a Izolda, La Môme - Edith Piaf, Van Helsing, Solomon Kane, alebo v čínsko-honkongskom filme Jue zhan shi shen - Bitka kuchárov.

 

img

 

„Pre mňa ľudsky najúžasnejšie bolo stretnutie so sirom Anthony Hopkinsom vo filme Bad Company, u nás sa premietal pod názvom Česká spojka. Mal som tú česť stráviť s týmto hercom asi týždeň a dosť sme sa bavili. Už predtým som bol jeho veľkým obdivovateľom a som ním dodnes,“ spomína na zahraničného velikána.

 

img

    

 

Marek Vašut sa narodil 5. mája 1960 v Prahe vo vtedajšom Československu ako syn tanečného teoretika a baletky Národného divadla. Po absolvovaní pražskej jazykovej základnej školy vyštudoval gymnázium a DAMU. Ako štipendista absolvoval dokonca prestížny The Lee Strasberg Theatre & Film Institute v New Yorku. Charizmatický a všestranný herec v máji oslávi 62.-hé narodeniny a podľa neho v istom momente skrátka treba začať uvažovať o obmedzení alebo úplnom zanechaní alkoholu a cigariet, zdravšie jesť, viac cvičiť a dbať o seba. Kto to vraj neurobí dobrovoľne, telo ho k tomu prinúti.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ Premiéra filmu Šťastný nový rok 2: Dobro došli. Povedia si Ján Koleník a Táňa Pauhofová áno?

 

„Tam už nie je čo oslavovať. Presne vidíte, že keď máte 60, tak oslavujete nie kvôli sebe, ale kvôli kamarátom. Takže na vašej 60-te sa všetci bavia okrem vás. Vy tam prijímate gratulácie a dary a dávate si pozor, aby ste si udržali dekórum. Čiže od 60-tky vyššie oslavujeme tieto jubileá vlastne len kvôli priateľom. Robíme to pre nich a čakáme, že oni urobia to isté pre nás,“ uzavrel s úsmevom Marek Vašut.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies