Andreas Lubitz mal masívne problémy so zrakom

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 18:01 • 2 min
Andreas Lubitz mal masívne problémy so zrakom

BERLÍN/DUSSELDORF - Druhý pilot havarovaného nemeckého Airbusu, ktorý zrejme zámerne spôsobil tragédiu vo francúzskych Alpách s celkove 150 vyhasnutými životmi, bol v starostlivosti lekárov kvôli masívnym problémom s videním. Informáciu získalo víkendové vydanie nemeckého denníka Bild, ktorý zdroj neuviedlo.

slovakia

left justify in out

Podľa periodika je aktuálne predmetom vyšetrovania, či zrakové problémy Andreasa Lubitza boli organického alebo psychosomatického charakteru. V každom prípade však predstavovali ohrozenie jeho spôsobilosti lietať. Navyše pilot, u ktorého sa pri domovej prehliadke našiel roztrhaný dokument naznačujúci, že bol v deň osudného letu vlastne práceneschopný, čo zatajil, trpel aj silnými psychickými problémami.

 

Vyšetrovatelia zo skupiny "Alpy" policajného prezídia v Düsseldorfe získali jednoznačné poznatky o vážnom psychosomatickom ochorení Andreasa Lubitza.

 

Vysokopostavený vyšetrovateľ pre nedeľník Welt am Sonntag uviedol, že 27-ročného druhého pilota havarovaného Airbusu liečilo viacero neurológov a psychiatrov.

 

Pri domovej prehliadke v jeho bydlisku v Düsselderofe sa podľa periodika našlo množstvo liekov používaných na terapiu psychických ochorení. Indície, ktoré by naznačovali pilotovu závislosť na drogách alebo alkohole, však kriminalisti nemajú.

 

Podľa vyšetrovateľov trpel Andreas Lubitz na silný subjektívny syndróm preťaženia a sužovali ho vážne depresie. To vyplýva z jeho osobných poznámok, ktoré si viedol a zanechal.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies