Andersen si nezachytá na SP, šanca pre Haláka

NETKY.SK • 6 September 2016, 10:11 • 2 min
Andersen si nezachytá na SP, šanca pre Haláka

QUÉBEC CITY - Tím Európy sa na Svetovom pohári hokejistov v kanadskom Toronte (17. septembra - 1. októbra) bude musieť zaobísť bez brankára Frederika Andersena.

slovakia

left justify in out

Robustný 26-ročný Dán (193 cm, 100 kg) sa zranil v hornej časti tela v drese reprezentácie v piatkovom stretnutí proti Slovincom v rámci kvalifikácie o postup na ZOH 2018. Na rodáka z Herningu čaká troj- až štvortýždňová pauza. V mužstve vyskladanom z hráčov ôsmich európskych krajín načas zostali dvaja gólmani - Slovák Jaroslav Halák a Nemec Thomas Greiss, spoluhráči z New Yorku Islanders. "Zvykli sme si na seba. Nezáleží na tom, kto bude chytať. Podporujeme sa navzájom," citoval server nhl.com Haláka. Generálny manažér tímu Európy Miroslav Šatan by mal v utorok oznámiť náhradu za Andersena, ktorého Anaheim v júni vymenil do Toronta. V uplynulej sezóne odchytal za Ducks 43 stretnutí s priemerom 2,3 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 91,9 percenta. Európsky výber (okrem Slovenska v ňom má zastúpenie aj Rakúsko, Dánsko, Francúzsko, Nemecko, Nórsko, Slovinsko a Švajčiarsko) bude v základnej A-skupine SP 2016 čeliť domácim Kanaďanom, Američanom a Čechom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies