Analytici tvrdia, že konzola PS5 Pro "pravdepodobne vyjde neskôr" v roku 2024

NETKY.SK • 21 Február 2024, 16:20 • 2 min
Analytici tvrdia, že konzola PS5 Pro "pravdepodobne vyjde neskôr" v roku 2024

Sony "pravdepodobne" vydá PlayStation 5 Pro neskôr v roku 2024, uviedli analytici pre portál CNBC.

slovakia

left justify in out

Tento "nadupaný" refresh by mal zvýšiť záujem o PS5 po tom, čo spoločnosť Sony priznala, že očakáva, že tempo predaja konzoly začne od budúceho fiškálneho roka, ktorý začína v apríli 2024, klesať. Rovnako by bol uvedený na trh pred vydaním hry Grand Theft Auto 6 v roku 2025, ktorá by mala výrazne zvýšiť predaj hier pre konzolu. Spoločnosť Sony sa k tomu však zatiaľ nevyjadrila.

Spoločnosť Sony má ohľadne vydávania verzií Pro pre svoje konzoly určitú zvyklosť. Napríklad konzola PS4 Pro bola uvedená na trh v novembri 2016, teda tri roky po vydaní PS4. Pokiaľ bude PS5 Pro uvedená na trh ešte tento rok, príde štyri roky po uvedení PS5 na trh, teda v novembri 2020.

"Zdá sa, že v hernom priemysle panuje široká zhoda na tom, že spoločnosť Sony skutočne pripravuje uvedenie PS5 Pro na trh v druhej polovici roku 2024," uviedol pre CNBC Serkan Toto, generálny riaditeľ tokijskej poradenskej spoločnosti Kantan Games. "A spoločnosť Sony sa bude chcieť uistiť, že bude mať pripravený skvelý kus hardvéru, až sa v roku 2025 objaví hra GTA 6, ktorej uvedenie na trh bude pre celý herný priemysel veľkým impulzom," dodal generálny riaditeľ Serkan Toto.

Iný analytik naznačil, že spoločnosť Sony nezníži cenu súčasného modelu PS5, ani keď vyjde PS5 Pro, a to kvôli tlaku na marže spoločnosti.

Šéf spoločnosti Sony Hiroki Totoki minulý týždeň vyjadril svoje „úprimné dojmy“ z podnikania PlayStation a naznačil, že jej štúdiá môžu urobiť viac pre zníženie nákladov na vývoj. Totoki tiež uviedol, že sa spoločnosť Sony pokúsi zvýšiť marže na hrách pre PlayStation tým, že sa bude viac opierať o iné platformy ako PlayStation, napríklad PC.

Spoločnosť Sony upravila svoju prognózu predajov konzoly PS5 pre súčasný finančný rok a znížila ju z vysokého cieľa 25 miliónov predaných konzol na 21 miliónov. A to aj napriek medziročnému nárastu predaja PS5 za vianočný štvrťrok 2023, a to zo 7,1 milióna predaných kusov na 8,2 milióna. Inak spoločnosť Sony uviedla, že do apríla 2025 nevydá žiadnu veľkú hru zo súčasnej série PlayStation, čím vylúčila, že by v dohľadnej dobe vyšla veľké pokračovanie sérií God of War a Spider-Man.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNBC, IGN, Game Rant, Foto: TechPowerUp (na titulnej foto plánovaný vzhľad konzoly PS 5 Pro)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies