Amerika si dnes pripomína obrovskú tragédiu, od útoku na Dvojičky ubehlo 16 rokov

NETKY.SK • 11 September 2017, 09:03 • 2 min
Amerika si dnes pripomína obrovskú tragédiu, od útoku na Dvojičky ubehlo 16 rokov

WASHINGTON – Teroristické útoky, ktoré sa udiali 11. septembra 2001 sa zapísali do americkej histórie ako obrovská celoštátna tragédia.

slovakia

left justify in out

Teroristická organizácia al-Káida zorganizovala útok na veže Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku, kedy uniesla dve civilné lietadlá, s ktorým si to namierila priamo na Dvojičky, čím zapríčinila pád oboch veží. Tretie unesené lietadlo vrazilo do budovy Ministerstva obrany USA, Pentagónu vo Virgínii a štvrté sa zrútilo v neobývanej oblasti v Pensylvánii, potom ako sa posádka a pasažieri pokúsili zabrániť atentátu a prevziať kontrolu nad lietadlom. Pri páde žiaľ nikto neprežil.

 

Celá Amerika si dnes pripomína toto nešťastie, ktoré si vyžiadalo 2995 ľudských životov. K obetiam patrili väčšinou civilisti z viac ako 70 krajín sveta. Krátko po páde dvoch veží WTC sa začali objavovať mnohé názory, kto v skutočnosti stál za útokmi. Konšpirátori sú presvedčení, že správa vládnej komisie o príčinách tragickej udalosti pokrivkáva. Oficiálna verzia tvrdí, že zariadenie umožňujúce lokalizovať stroj únoscovia buď vypli, alebo inak zmanipulovali preto príslušné orgány neboli schpné adekvátne reagovať, zostreliť unesené lietadlá a tak zabrániť obrovským stratám na životoch. Zlyhať údajne mala aj komunikácia medzi leteckými kontrolami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies