V Záhorskej knižnici v Senici predstavili komiksovú výstavu o živote Milady Horákovej

NETKY.SK • 26 Január 2023, 20:00 • 2 min
V Záhorskej knižnici v Senici predstavili komiksovú výstavu o živote Milady Horákovej

SENICA - Novú komiksovú výstavu o živote Milady Horákovej pod názvom Padám, padám... inštalovali v priestoroch Záhorskej knižnice, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK). TASR o tom informovala riaditeľka knižnice Silvia Sameková.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom komiksových obrázkov sa návštevníci dozvedia viac o živote právničky a političky. "Na každom paneli sa nachádza QR kód, ktorý ukrýva ďalšie informácie. Výstavu zapožičala Knižnica pre mládež mesta Košice," uviedla Sameková. Výstava vznikla v rámci aktivít projektu Jdu s hlavou vztyčenou a približuje život a dielo jednej z najvýznamnejších osobností českej a československej politiky 20. storočia.

 

img

 

Komiksová výstava bola vytvorená českou výtvarníčkou Štěpánkou Jislovou a je inštalovaná na 12 paneloch. Webová prezentácia života Milady Horákovej bude dostupná na www.miladahorakova.sk. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Výstava v Senici potrvá do 31. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies