REPORTÁŽ: Robert Fico: Pozastavenie telekomunikačného zákona je najvýraznejší úspech opozície

NETKY.SK • 13 Máj 2020, 19:05 • 2 min
REPORTÁŽ: Robert Fico: Pozastavenie telekomunikačného zákona je najvýraznejší úspech opozície

BRATISLAVA - Pozastavenie novely telekomunikačného zákona je zatiaľ najvýraznejší úspech opozičnej politiky Smeru-SD. Uviedol to poslanec Národnej rady SR a predseda Smeru-SD Róbert Fico v stredu na tlačovej konferencii. Reagoval tak na rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR, ktorý účinnosť zákona pozastavil.

slovakia

left justify in out

 

Smer-SD namietal, že Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR má bez akejkoľvek kontroly prijímať informácie o ľuďoch. Strana tiež namietala, že ľudia, ktorí pracujú na úrade, nemajú žiadnu kvalifikáciu na spracovávanie takýchto údajov, a že v zákone nebola nejaká časová os, ktorá by stanovovala, odkedy dokedy sa budú údaje zbierať, približuje Fico.

 

Podľa Fica neexistuje kontrola zákona

Namietal aj, že neexistuje žiadna kontrola zákona. "Vo všetkých našich námietkach ÚS dnes povedal, že majú svoje opodstatnenie a na základe toho rozhodol o pozastavení tohto zákona," povedal poslanec.

 

Fico chce navštíviť aj šéfa ÚVZ vo štvrtok (14. 5.) alebo piatok (15. 5.), aby strana zistila, od koľkých ľudí boli informácie už získané.

 

ÚS v stredu rozhodol o pozastavení účinnosti časti novely telekomunikačného zákona, ktorá v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu umožnila sprístupňovanie dát od telekomunikačných operátorov ÚVZ SR.

 

Rozhodnutie ÚS sa týka ustanovení, ktoré boli príliš neurčité alebo nateraz neposkytovali dostatočné záruky proti možnému zneužitiu osobných údajov orgánmi štátnej moci. Právnu úpravu napadla na ÚS opozičná strana Smer-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies