Americký novinár opisuje, v čom spočíva sila Rusov počas pandémie koronavírusu

NETKY.SK • 18 Január 2021, 16:48 • 2 min
Americký novinár opisuje, v čom spočíva sila Rusov počas pandémie koronavírusu

MOSKVA - Americký dramatik a novinár Tuvia Tenenbohm vo svojom článku pre časopis National Review porozprával, ako žijú Rusi počas pandémie koronavírusu a v čom spočíva ich hlavná sila.

slovakia

left justify in out

Spoločenský život sa nezastavil 

Autor poznamenal, že v Moskve sú aj napriek epidémii otvorené nákupné centrá, kaviarne a reštaurácie.

 

img

 

"Nemôžete držať zatvorené svetoznáme ruské divadlá ako je Boľšoj. A nedá sa odmietnuť ani dobré ruské jedlo," tvrdí novinár. Podľa jeho názoru môžete v ruskom hlavnom meste ochutnať tie najlepšie jedlá na svete.

 

Západný svet žije inak 

Zároveň na Západe ľudia trávia dni v strachu, že by mohli zomrieť "dnes, zajtra alebo budúci týždeň". Novinár poznamenal, že nevie, ktorý prístup je lepší, avšak každodenný život v Rusku vyzerá tak, ako keby neexistovala žiadna pandémia.

 

img

 

Zvláštny druh masky ako podpora 

Tenenbohm povedal, že do Ruska prišiel z Nemecka. V Hamburgu si kúpil masku, ktorá vyzerá ako palestínska pokrývka hlavy. V Európe veľa ľudí nosí také masky, aby preukázali podporu Palestínčanom. Pritom Rusi si nezvyčajný ochranný prostriedok ani nevšimli.

 

Rozdiely v myslení ľudí 

"Rusko je iný svet, nie ten, na ktorý som zvyknutý. Rusko nie je Západ a dokonca aj myslenie ľudí je tu iné. Prečo je tomu tak? Nie som si úplne istý, ale niekedy sa mi zdá, že musíte byť raketový vedec, aby ste to pochopili", poznamenal  spisovateľ.

 

img

 

Rusi idú podľa seba 

Prechádzajúc sa po meste si autor všíma, že reštaurácie sú otvorenénie sú prázdne, cesty sú preplnené autami – to všetko ukazuje príbeh "živých ľudí, tvrdohlavých Rusov, ktorí sú odhodlaní nevzdať sa do posledného". Ako poznamenal novinár, byť Rusom znamená žiť s nádejami a pocitmi, nie s logikou a chladnými faktami.

 

"Sú to ľudia, nie počítače, a v tom je ich sila", približuje Tenenbohm. Pred príchodom do Ruska nečakal, že sa mu bude táto krajina a jej obyvatelia tak páčiť. "Chcel som si len oddýchnuť od neustáleho varovania médií a vlády o COVID-19 a nekonečných príbehov o Donaldovi Trumpovi, ale ja sa do tejto krajiny a jej obyvateľov zamiloval", napísal americký novinár.

 

img

 

Podľa neho sú Rusi veľmi priateľskí, srdeční a pohostinní, majú veľký zmysel pre humor. Autorovi sa najviac páčila Moskva s jej divadlami a chutným jedlom.

 

Príklad zo života 

Na Manhattane, kde autor žije, sa pomaly každý deň večer konajú aktivity na podporu zavraždeného afroameričana Georga Floyda. Navyše, ak prešiel okolo a nezdvihol päsť na podporu protestujúcich, mohol by byť obvinený z rasizmu. A v Moskve o siedmej večer pokojne ide na balet.

 

img

 

"Áno, vo svete zúri pandémia a je to strašidelné, ale tu v Rusku sa toho nemusíte báť každým dňom, nocou a neústale rozmýšľať nad hrozbou koronavírusu", zhrnul Tuvia Tenenbohm.

 

Zdroj: https://ria.ru/20210117/sila-1593387293.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona