Trump všetkých šokoval! Má záujem o pozíciu prezidenta

NETKY.SK • 27 Júl 2022, 06:41 • 2 min
Trump všetkých šokoval! Má záujem o pozíciu prezidenta

WASHINGTON – Americký exprezident Donald Trump sa v utorok prvýkrát od svojho odchodu z Bieleho domu pred 18 mesiacmi vrátil do Washingtonu a vystúpil tam s prejavom, v ktorom naznačil, že v roku 2024 sa bude možno opäť uchádzať o prezidentský úrad.

slovakia

left justify in out

V noci na stredu o tom informovala agentúra AFP. Trump vo svojom prejave pred publikom v konzervatívnom Inštitúte pre politiku America First pripomenul mnohé témy svojej predvolebnej kampane z roku 2016 vrátane nelegálnej imigrácie a kriminality. Zopakoval aj svoje tvrdenia, že vyhral prezidentské voľby v roku 2020, a odsúdil vyšetrovanie výboru Snemovne reprezentantov, ktorý sa zaoberá útokom jeho stúpencov na americký Kapitol zo 6. januára. Trump toto vyšetrovanie označil za  prácu „politických hackerov a zločincov“.

 

      

Pripustil, že možno bude „musieť znova“ kandidovať. Svoju motiváciu vysvetlil: „Musíme dať našu krajinu do poriadku“. Trump vo svojom prejave opäť útočil na demokratického prezidenta Joe Bidena a obvinil ho zo zodpovednosti za súčasné problémy Spojených štátov.
      

Bidenovi vytkol „úpadok národa“ i to, že „inflácia je najvyššia za posledných 49 rokov“ a „ceny plynu dosiahli najvyššiu úroveň v histórii našej krajiny.“ Bidena obvinil aj z toho, že umožnil „inváziu“ miliónov migrantov, ktorí prekračujú južnú hranicu Spojených štátov. Exprezident kritizoval Bidena, že sa „vzdal v Afganistane“ a umožnil Rusku napadnúť Ukrajinu. „Nikdy, nikdy by sa to nestalo, keby som bol vaším najvyšším veliteľom,“ zdôraznil Trump.

 

      

Odkedy 20. januára minulého roka absolvoval svoj posledný let lietadlom Air Force One z Washingtonu na Floridu, Trump zostáva najpolarizujúcejšou postavou krajiny a pokračuje v bezprecedentnej kampani, ktorou chce zasiať pochybnosti o svojej prehre s Bidenom vo voľbách v roku 2020. Pokiaľ ide o Bidena, časť ľudí si myslí, že vo veku 79 rokov je príliš starý na to, aby uvažoval o kandidatúre na druhé funkčné obdobie v roku 2024. Samotný Biden však tvrdí, že „prízrak ďalšej Trumpovej kandidatúry“ je jednou z jeho hlavných motivácií, prečo by mal opäť kandidovať.

 

      

Biden po Trumpovom prejave v statuse na Twitteri napísal: „Nazvite ma staromódnym, ale nemyslím si, že podnecovanie davu, ktorý zaútočí na policajta, je rešpektovanie zákona“, čím narážal na spomínané udalosti v Kapitole. Niekoľko hodín pred Trumpovým prejavom na pódiu Inštitútu pre politiku America First vystúpil pred iným konzervatívnym publikom vo Washingtone jeho bývalý viceprezident Mike Pence, ktorý tiež zvažuje kandidatúru do Bieleho domu v roku 2024.

 

      

V prejave na konferencii Young America's Foundation Pence povedal, že Američania sa musia pozerať do budúcnosti, nie do minulosti, a bagatelizoval svoje spory s Trumpom.

 

Možno vás zaujme: Dzurinda je členom skupiny zaoberajúcej sa garanciami pre Ukrajinu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies