Mŕtvych aj zranených pribúda. V Pakistane očakávajú ďalší dážď, búrky aj krupobitie

NETKY.SK • 18 Apríl 2024, 12:30 • 2 min
Mŕtvych aj zranených pribúda. V Pakistane očakávajú ďalší dážď, búrky aj krupobitie

Silné dažde spôsobili v rôznych oblastiach Pakistanu spúšť, ktorá si vyžiadala 71 mŕtvych a 67 zranených. Predstaviteľ Národného úradu pre zvládanie katastrof (NDMA) uviedol, že najhoršie postihnutým regiónom bola severozápadná provincia Chajber Pachtunchvá, kde pri rôznych nehodách vrátane zrútenia strechy a úderov blesku prišlo o život 32 ľudí

slovakia

left justify in out

Podľa úradov bolo medzi mŕtvymi v Khyber Pakhtunkhwa 15 detí a päť žien, 41 ďalších osôb bolo zranených a 1370 domov bolo poškodených. Vo východnej provincii Pandžáb prišlo o život 23 ľudí a sedem bolo zranených, v juhozápadnej provincii Balúčistán zahynulo osem ľudí a osem ďalších bolo zranených.

Počas silných dažďov v Pakistanom kontrolovanom Kašmíre zahynulo najmenej osem ľudí, ďalších 11 bolo zranených a 47 domov bolo zničených. NDMA v stredu vydala odporúčanie, v ktorom sa uvádza, že od 17. do 29. apríla krajinu pravdepodobne zasiahnu ďalšie intenzívne dažde a búrky.

"Pakistan môže očakávať sériu stredne intenzívnych až intenzívnych poveternostných podmienok. Očakáva sa, že počasie prinesie silný dážď, búrky a krupobitie, čo predstavuje značné riziko pre rôzne časti krajiny," uviedol NDMA. Taktiež sa obáva, že očakávané zrážky môžu vyvolať prívalové povodne v zraniteľných oblastiach vrátane nízko položených oblastí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Xinhua News Agency, Aljazeera Foto: (Akhtar Soomro/Reuters)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies