Americké bezpilotné lietadlo usmrtilo ďalších militantov v Pakistane

NETKY.SK • 6 September 2013, 08:05 • 2 min
Americké bezpilotné lietadlo usmrtilo ďalších militantov v Pakistane

PEŠÁVAR - Americké bezpilotné lietadlo dnes podľa spravodajských informácií zaútočilo na úkryt militantov pri afganskej hranici, pričom prišlo o život šesť podozrivých osôb.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný zdroj z pakistanskej spravodajskej služby uviedol, že dve strely zasiahli po polnoci miestneho času obydlia pri pohraničnom meste Ghulámchán v kmeňovom regióne Severný Vaziristan. Identita a národnosť obetí nie sú známe, dodal zdroj. Severný Vaziristan je kmeňový región, v ktorom žije zmes Pakistancov, Afgancov a pôsobia tu zahraniční bojovníci blízki al-Káide, pripomína agentúra AP.

Americký program útokov bezpilotných lietadiel vyvolal medzi Pakistanom a Spojenými štátmi mimoriadne napätie. Washington tvrdí, že nasadzovať bezpilotné lietadlá je potrebné, pretože Pakistan odmieta vojensky zasahovať voči militantom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies