Americká ministerka pre vnútornú bezpečnosť odchádza z Trumpovej vlády

NETKY.SK • 8 Apríl 2019, 09:10 • 2 min
Americká ministerka pre vnútornú bezpečnosť odchádza z Trumpovej vlády

WASHINGTON - Kirstjen Nielsenová opúšťa vládu Donalda Trumpa, no zatiaľ nie je známe, čo k nečakanej zmene viedlo.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ sa nevie ani to, či 46-ročná ministerka opúšťa post z vlastnej vôle alebo bola odvolaná. Americký prezident túto skutočnosť oznámil na svojom Twitteri, kde jej poďakoval za prácu. Na jej post dočasne nastúpi šéf Amerického úradu pre clá a ochranu hraníc (CBP) Kevin McAleenan.

 

img

 

Pred časom sa však na verejnosti začali objavovať špekulácie, že Donald Trump s prácou svojej ministerky nie je spokojný. Podľa neho nezvláda situáciu týkajúcu sa mexických hraníc, kde Trump plánuje stavať hraničnú bariéru. Práve to je jeho najdôležitejší predvolebný sľub, no zatiaľ sa mu ho nedarí splniť, nakoľko kongres s jeho postojom nesúhlasí a odmieta na tento účel vyhradiť požadované finančné prostriedky. Z tohto dôvodu americký prezident 15. februára na hraniciach vyhlásil stav núdze, čo mu umožnilo čerpať financie z rozpočtových položiek.  

 

img

 

Televízia CBS News s odvolaním sa na zdroje blízke vláde uviedla, že odchod Nielsenovej je súčasťou personálnej reštrukturalizácie ministerstva pre vnútornú bezpečnosť, ktorej iniciátorom je Trumpov poradca Stephen Miller. Ten je považovaný za zástancu tvrdej línie v imigračnej politike a za jedného z architektov Trumpovej politiky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies