Americká ekonomika pokračuje v miernom raste

NETKY.SK • 16 Október 2014, 08:35 • 2 min
Americká ekonomika pokračuje v miernom raste

WASHINGTON - Americká ekonomika v posledných týždňoch pokračovala v miernom raste, ktorý sa prejavil vo väčšine regiónov USA.

slovakia

left justify in out

V aktuálnej správe o stave ekonomiky to uviedla v stredu americká centrálna banka (Fed). Takzvaná béžová kniha vychádzajúca z hlásení pobočiek Federálneho rezervného systému v dvanástich menových dištriktoch signalizuje, že najväčšia svetová ekonomike napriek nedávnym náznakom oslabovania rastie stabilným tempom. Podmienky v ekonomike podľa Fedu-u zostali podobné ako v čase zverejnenia predchádzajúcej správy zo začiatku septembra.

 

"Väčšina dištriktov hlásila celkový rast spotrebiteľských výdavkov slabým až miernym tempom," uviedol Fed. Výnimku predstavoval región New Yorku, kde v sledovanom období klesli maloobchodné tržby. To zodpovedá skorším údajom zo stredy, podľa ktorých tržby maloobchodu v USA minulý mesiac oslabili. Fed tiež informoval, že veľký počet menových dištriktov zaznamenal "mierny" rast miezd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies