Americká džezová speváčka Lisa Simone vystúpi v decembri v Bratislave

NETKY.SK • 17 August 2016, 18:05 • 2 min
Americká džezová speváčka Lisa Simone vystúpi v decembri v Bratislave

BRATISLAVA - V rámci cyklu koncertov City Sounds of Bratislava sa v slovenskom hlavnom meste predstaví aj americká džezová speváčka Lisa Simone.

slovakia

left justify in out

Dcéra legendárnej interpretky Niny Simone vystúpi 2. decembra vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu. Návštevníčky a návštevníci podujatia sa okrem iného môžu tešiť na skladby z hudobníčkinho najnovšieho albumu My World, ktorý sa dostal na trh v marci.


Lisa Simone, vlastným menom Lisa Celeste Stroud, sa k spevu dostala ako vokalistka španielskeho hudobníka Raphaela. Do povedomia verejnosti sa však zapísala až vďaka vystupovaniu s džezovou formáciou Liquid Soul. Spievala aj s Nonou Hendryx, Dianne Reeves alebo Angélique Kindjo.

 

Okrem toho istý čas pôsobila na Broadwayi, kde sa predstavila v Aide či Levom kráľovi. Medzi jej komerčne najúspešnejšie štúdiovky patria Simone On Simone (2008), All Is Well (2014) a spomínaná My World. Ako producentka sa spolupodieľala na dokumente o svojej matke What Happened, Miss Simone? (2015), ktorý tento rok nominovali na Oscara.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies