Američania si po triumfe nad Rusmi veria, chcú zlato

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 16:18 • 2 min
Američania si po triumfe nad Rusmi veria, chcú zlato

HELSINKI - Americkí hokejisti zničili v prvom štvrťfinále 77. MS "zbornú", keď jej nastrieľali až osem gólov (8:3), čo je najvyšší počet aký kedy dostalo Rusko či Sovietsky zväz v histórii svetových šampionátov. Výber trénera Joea Sacca tak zvládol prvý krok na ceste za vytúženou medailou.

slovakia

left justify in out

Američania podali proti obhajcom zlata výborný tímový výkon, Rusom pritom ešte nikdy na MS či ZOH nestrelili viac ako päť gólov. Presné zásahy si podelili hráči všetkých formácií. "Dnes hrali výborne všetky naše lajny. Keby ste nám pred zápasom povedali, že strelíme osem gólov Rusom, tak by sme vás asi vysmiali," povedal kapitán Paul Šťastný. Hrdina zápasu strelil úvodný aj záverečný gól duelu a pridal aj dve asistencie.

"Ukázali sme, že máme vyrovnaný tím, v ktorom dokáže každý zabrať. Možno to nie je najlepší káder, aký by sme tu mohli mať, no hráme jeden pre druhého a to z nás robí skvelé mužstvo," pridal sa TJ Oshie, ktorý zaznamenal svoj prvý gól na turnaji. Premiérové zásahy na šampionáte si v stretnutí pripísali aj ďalší štyria hráči - Alex Galchenyuk, Nate Thompson, Ryan Carter a Jacob Trouba. "Je to skvelé víťazstvo. Už pred turnajom sme chceli ísť do Švédska a teraz sa nám to podarilo," dodal Oshie.

Američania sa tak prebojovali do semifinále, v ktorom sa stretnú s lepším z prvého štokholmského štvrťfinále Švajčiarsko - Česko. "Priznám sa, že som ešte nevidel ani jeden tím. Vieme však, že sú oba silné a hrajú dobre, no špeciálne si súpera nevyberáme. Keď zistíme, kto to bude, pripravíme sa na nich," uviedol útočník David Moss.

Po hladkom víťazstve nad obhajcami trofeje a postupe do bojov o medaily stúplo Američanom aj sebavedomie a už teraz hovoria o finále. Navyše majú aj veľkú motiváciu, z cenného kovu na MS sa tešili naposledy v roku 2004, keď získali bronz a na zlato čakajú už vyše 50 rokov. Naposledy triumfovali v roku 1960 v domácom Squaw Valley, kde sa MS uskutočnili v rámci olympijského turnaja. "Chceme zlato, je to náš hlavný cieľ. Už je to nejaký čas, čo sme naposledy vyhrali medailu na majstrovstvách sveta. No teraz sa musíme sústrediť na náš najbližší zápas a uvidíme, čo sa stane," dodal Moss.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies