Američania posilnia misiu v Iraku stovkami vojakov a útočnými vrtuľníkmi Apache

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 18:35 • 2 min
Američania posilnia misiu v Iraku stovkami vojakov a útočnými vrtuľníkmi Apache

BAGDAD - Spojené štáty vyšlú do Iraku ďalších 217 vojakov, aby sa tam zapojili do prebiehajúceho boja proti militantom z extrémistickej skupiny Islamský štát (IS). Americký minister obrany Ash Carter to dnes oznámil počas vopred neohlásenej návštevy Bagdadu.

slovakia

left justify in out

Nasadením dodatočného počtu vojakov sa tak americký kontingent v Iraku podľa svetových médií zväčší na 4087 príslušníkov. Okrem vojakov podporia Američania svoju misiu proti IS v tejto blízkovýchodnej krajine prvýkrát aj nasadením útočných vrtuľníkov Apache.

 

Carter navštívil dnes neočakávane Irak, kde sa okrem amerických armádnych predstaviteľov stretol s irackým premiérom Hajdarom Abádím. Politici rokovali o ďalších krokoch na posilnenie bojaschopnosti irackých vládnych síl snažiacich sa o opätovné dobytie severoirackého mesta Mósul z rúk IS.

 

Podľa Cartera uvažujú Spojené štáty o viacerých možnostiach pomoci Iraku vrátane zvýšenia počtu náletov, kybernetických útokov či vyslania pozemných síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies