AKTUALIZOVANÉ: Slovná prestrelka medzi koaličnými partnermi pokračuje. Minister financií uštedril SaS tvrdé slová!

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 18:31 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Slovná prestrelka medzi koaličnými partnermi pokračuje. Minister financií uštedril SaS tvrdé slová!

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita a jej šéf Richard Sulík má v DNA zakódované rozbiť každú vládu, ktorej sú súčasťou.

slovakia

left justify in out

  • Aktualizované 19. mája 19:31

Na tlačovej besede to dnes na margo sporov o navyšovaní štátneho rozpočt povedal minister financií a líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Podľa neho sa tak stalo v prípade vlády Ivety Radičovej, ako aj vlády, ktorú viedol on sám.

 

Rozbíjači vlád

V súčasnosti si podľa Matoviča bude Sulík hľadať zámienky, aby rozbil vládu Eduarda Hegera. „Si myslím, že to má jednoducho v sebe, nevydrží to viac ako rok," povedal Matovič s tým, že on urobí všetko pre to, aby rozbitiu súčasnej vlády zabránil.

 

 

Súvisiaci článok: Strana SaS vracia úder Igorovi Matovičovi. Sulík tvrdí, že nie je proti navýšeniu rozpočtu

 

"Akože" koaličný partner
Matovič zároveň vyzval SaS, aby sa začala správať ako zodpovedný koaličný partner a nie ako „nezodpovedný, cynický a asociálny akože koaličný partner".

 

Matovič tiež uviedol, že výdavky na koronakrízu za prvý polrok 2021 dosiahli približne 3 miliardy eur. Podľa neho je preto v poriadku, že chce presadiť štátnu rezervu vo výške 300-miliónov eur, ktorá by mohla byť použitá v druhej polovici roka. 

 

„Hovoríme, že desatinu z tejto čiastky by sme si mali nechať ako dobrí hospodári na druhý polrok," objasnil Matovič. Zároveň obvinil stranu SaS, že sa správajú cynicky a vypočítavo.

 

Mohlo by vás zaujímať: Slovná prestrelka medzi koaličnými partnermi pokračuje. Minister financií uštedril SaS tvrdé slová!

 

Bohapustý populizmus SaS

Doplnil, že všetci koaliční partneri, vrátane liberálov vedia, že pôvodná rezerva v štátnom rozpočte v objeme jednej miliardy eur sa už minula ešte 26. februára.  

 

"Považujem to sa bohapustý populizmus zo strany akože nášho koaličného partnera. Toto je len na papieri partner," povedal Matovič. 

 

"SaS navrhuje, aby sme ľuďom ukradli 1,6 miliardy eur," tvrdí s tým, že má pocit, že SaS si iba hľadajú ďalšiu zámienku, aby rozbili vládnu koalíciu. 

 

Prečítajte si tiež: Strana SaS vracia úder Igorovi Matovičovi. Sulík tvrdí, že nie je proti navýšeniu rozpočtu

 

Správu budeme aktualizovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies