Američan zaplatil 140-tisíc dolárov, aby po smrti zmrazili celú jeho rodinu

NETKY.SK • 29 December 2017, 07:00 • 2 min
Američan zaplatil 140-tisíc dolárov, aby po smrti zmrazili celú jeho rodinu

Dennis Kowalski z amerického Wisconsinu sa rozhodol, že chce byť po smrti zakonzervovaný v nádrži s kvapalným dusíkom. Verí totiž, že v budúcnosti by mohol byť jeho život znovu obnovený. Procedúra prevádzaná spoločnosťou Cryonics Institute, v ktorej je prezisdentom, sa mu páči natoľko, že ju zaplatil celej rodine.

slovakia

left justify in out

Kowalski sa domnieva, že ide o veľkú nádej na obnovenie života v budúcnosti, a tak procedúru zaplatil celej rodine, píše server Novinky.cz. Jedného človeka vyjde procedúra na 28-tisíc dolárov, za päťčlennú rodinu tak musel zaplatiť 140-tisíc dolárov.

 

Proces realizuje spoločnosť Cryonics Institute, ktorá sa postará o to, aby telo človeka bolo krátko po smrti zmrazené v nádrži s ľadom a potom prevezené do centrály spoločnosti v Michigane. Tam jeho krv nahradí roztok z nemrznúcej kvapaliny a udržujú v odparovacej chladiacej komore.

 

Kowalski tvrdí, že stratiť môže málo, ale získať všetko. "Zapísal som celú rodinu, vrátane troch maloletých detí. Samozrejme, sú ešte mladí a veľmi nad tým nepremýšľajú, ale v živote nikdy neviete, čo sa stane," povedal denníku Daily Mail Kowalski, ktorý je v spoločnosti riaditeľom.

 

"Všetci sme si vedomí toho, že nič nie je zaručené. Budúcnsoť je však neistá. Veci, ktoré boli predtým nemysliteľné, sú teraz možné," povedal. "Berieme to tak, že naše telá venujeme vede. Keď to bude fungovať, bude to pre vedu veľa znamenať. Momentálne máme 160 zmrazených ľudí a asi 100 domácich maznáčikov. Zapísaných je celkove dve tisíc ľudí zu celého sveta," uzavrel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies