Alonso bol hosťom Gira, Sagana nekomentoval

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 15:30 • 2 min
Alonso bol hosťom Gira, Sagana nekomentoval

VERONA - Prominentný španielsky jazdec formuly 1 Fernando Alonso vyhlásil, že stále je jeho cieľom vytvoriť silný cyklistický tím pre sezónu 2015.

slovakia

left justify in out

Alonso to povedal v rámci svojej návštevy pretekov Giro dˇItalia, kde bol počas 18. etapy čestným hosťom v konvoji vozidiel a po etape odovzdával ružový dres lídra Kolumbijčanovi Nairovi Quintanovi.

 

Alonso spoločne so svojím technickým riaditeľom a bývalým dvojnásobným cyklistických majstrom sveta z Talianska Paolom Bettinim boli prísne strížení organizátormi. Našli si však chvíľku na to, aby prehovorili pred zástupcami médií. Bettini uviedol, že chcel Alonsovi ukázať, ako fungujú veľké cyklistické preteky, najmä aby postrehol rozdiely oproti súťažiam formuly 1. 

 

"V súčasnej situácii sa však ťažko hovorí o nejakých novinkách. Pravidlá hovoria o tom, že do 1. augusta máme zákaz hovoriť s jazdcami o prípadnom angažovaní a do novembra zasa treba čakať na udelenie licencie pre preteky WorldTour," povedal Alonso, ktorého cituje server cyclingnews.com. 

 

Dvojnásobný majster sveta F1 Alonso si uvedomuje, že fanúšikovia chcú počuť, či sa zakladajú na pravde chýry o tom, že mu nevyšlo angažovanie Slováka Petra Sagana, či o tom, že ním proklamovaný sponzor zo Spojených arabských emirátov cúvol vzhľadom na zložitý proces a neistotu v získaní licencie WorldTour a jeho oddialenie do roku 2017. V tomto smere iba zopakoval, že so svojimi ľuďmi pracuje na projekte s profesionálnym štatútom od roku 2015. "Môžem povedať iba to, že chceme do cyklistiky preniesť technológiu aj filozofiu z formuly. Na druhej strane budeme rešpektovať zákonistosti, ktoré panujú vo svete cyklistiky,“ povedal diplomaticky Alonso.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies