Alner: EÚ bez Británie prežije, členské štáty by v medzinárodnej konkurencii neobstáli

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 14:39 • 2 min
Alner: EÚ bez Británie prežije, členské štáty by v medzinárodnej konkurencii neobstáli

BRATISLAVA – Dlhoročný novinár venujúci sa európskej integrácii Juraj Alner si myslí, že EÚ je životaschopná aj bez Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska.

slovakia

left justify in out

"EÚ už prežila horšie veci. Teraz prežije hlavne z jedného dôvodu. Je záujmom každého členského štátu, aby prežila, lebo každý si uvedomuje, že sám by v medzinárodnej konkurencii neobstál," uviedol to počas rozhovoru pre TASR.

 

Poukázal zároveň na knihu Richarda Coudenhove Kalergiho, v ktorej rozvíjal celý projekt európskej spolupráce. "Písal v nej, že Spojené kráľovstvo nie je súčasťou európskej integrácie. Veľká Británia je svetová veľmoc, nie európska. A mimochodom, v 1946 Winston Churchill povedal to isté. Európa sa musí zjednotiť. Interpretuje sa nesprávne. Nepovedal "my", povedal "vy Európania"," vysvetlil.

 

Zdôraznil, že Británia z Európy neodchádza, odchádza len z niektorých jej štruktúr. "Úzka spolupráca ostane," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies