Aliancia NATO prerušuje spoluprácu s Ruskom pre Ukrajinu

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 08:07 • 2 min
Aliancia NATO prerušuje spoluprácu s Ruskom pre Ukrajinu

BRUSEL - Severoatlantická aliancia v reakcii na ruskú inváziu na ukrajinskom Kryme pozastavila väčšinu vojenských stretnutí s Ruskom a rozhodla sa, že prehodnotí celú svoju spoluprácu s Moskvou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po stretnutí vyslancov členských krajín aliancie o tom v stredu informoval generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen. Stretnutie sa uskutočnilo v rámci Rady NATO-Rusko za účasti zástupcov Moskvy. Kontakty medzi alianciou a Ruskom na politickej úrovni budú pokračovať, pozastavenie ostatnej spolupráce však podľa Rasmussena "vysiela Moskve veľmi jasný signál". NATO sa tiež zároveň rozhodlo zintenzívniť svoje partnerstvo s Ukrajinou v civilnej i vojenskej oblasti.

 

"Rozhodli sme, že nateraz sa neuskutočnia žiadne vojenské stretnutia s Ruskom a celý rozsah spolupráce medzi NATO a Ruskom prehodnotíme," povedal Rasmussen. Dodal, že aliancia tiež postavuje spoluprácu s Ruskom na projekte likvidácie sýrskych chemických zbraní. Lode aliancie a Ruska mali sprevádzať americké námorné plavidlo určené na zničenie sýrskeho chemického arzenálu. "Toto rozhodnutie neovplyvní likvidáciu chemických zbraní, no Rusko sa nebude podieľať na eskorte," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies