Musk hrozí Microsoftu žalobou za použitie dát z Twitteru

NETKY.SK • 20 Apríl 2023, 10:40 • 2 min
Musk hrozí Microsoftu žalobou za použitie dát z Twitteru

LONDÝN - Elon Musk v stredu pohrozil, že môže zažalovať spoločnosť Microsoft. Obviňuje ju z používania údajov z Twitteru bez povolenia.

slovakia

left justify in out

Šéf Twitteru Elon Musk v stredu pohrozil, že môže zažalovať spoločnosť Microsoft, ktorú obviňuje z používania údajov z Twitteru bez povolenia. TASR správu prevzala z webových stránok staníc BBC a CNBC. Musk uviedol, že Microsoft nezákonne používal dáta z Twitteru. "Je čas na súdne konanie," napísal Musk na sociálnej sieti Twitter, ktorej vlastníkom sa stal vlani v októbri.

 

Miliardár a podnikateľ podľa BBC reagoval na plány Microsoftu, že chcú Twitter odstrániť zo svojho priestoru pre reklamy. Ten užívateľom platiacim za reklamu umožňuje spravovať svoje účty na všetkých sociálnych sieťach z jedného miesta, píše CNBC. Musk však podrobnosti neposkytol a spoločnosť Microsoft na žiadosť BBC o vyjadrenie nereagovala. Opatrenie Microsoftu o odstránení má vstúpiť do platnosti 25. apríla. Používatelia platiaci za reklamu na platforme Microsoft už nebudú mať prístup do svojich účtov na Twitteri, píše BBC.

 

Ďalšie sociálne siete, ako napríklad Facebook, Instagram a LinkedIn, však budú takto podľa Microsoftu aj naďalej dostupné. Musk nákup Twitteru za 44 miliárd dolárov (40,35 miliardy eur) sfinalizoval vlani v októbri a odvtedy na tejto sociálnej sieti zaviedol viaceré zmeny vrátane hromadného prepúšťania zamestnancov či poplatkov za overený používateľský účet, pripomína BBC. Viaceré veľké spoločnosti vrátanie Apple podľa BBC v posledných mesiacoch údajne pozastavili zverejňovanie reklamy na Twitteri. Dôvodom sú obavy, ako je obsah na tejto sociálnej sieti spravovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona