Izrael začne podávať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu

NETKY.SK • 22 December 2021, 06:09 • 2 min
Izrael začne podávať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu

JERUZALEM - Z vyhlásenia rezortu zdravotníctva vyplýva, že štvrtou dávkou sa budú môcť dať zaočkovať ľudia starší ako 60 rokov, zdravotníci a osoby s oslabenou imunitou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Izraelský premiér Naftali Bennett v utorok oznámil, že v krajine začnú čoskoro podávať štvrtú dávku vakcíny proti koronavírusu ľuďom starším ako 60 rokov a zdravotníckym pracovníkom, informovala agentúra AFP. "Občania Izraela boli prví, ktorí začali dostávať tretiu dávku vakcíny proti COVID-19 a naďalej sme priekopníkmi v tejto oblasti aj so štvrtou dávkou," uviedol Bennett. Zároveň vyzval tých, ktorí spĺňajú podmienky na podanie štvrtej dávky, aby sa išli dať zaočkovať.

 

img

 

Tento oznam prišiel krátko po tom, ako štvrtú dávku vakcíny odporučila rada odborníkov z dôvodu šírenia nového koronavírusového variantu omikron. Premiér nazval toto odporúčanie rady odborníkov „úžasnou správou, ktorá nám pomôže dostať sa cez omikronovú vlnu“. Bennett nariadil ministerstvu zdravotníctva, aby sa začalo pripravovať na podávanie tejto dávky. 

 

Prečítajte si tiež: Omikrom je prevládajúcim variantom v USA. Čo chystá Biden? 

 

V Izraeli sa v utorok počet prípadov nákazy variantom omikron zdvojnásobil. Izraelské ministerstvo zdravotníctva v utorok oznámilo, že v krajine pribudlo 170 nových infekcií omikronom a ich celkový počet sa tak zvýšil na 340, píše spravodajský portál The Times of Israel. Agentúra AP zároveň v utorok informovala, že v Izraeli zrejme zaznamenali prvé úmrtie spojené s nákazou týmto variantom. Išlo o 60-ročného muža, ktorý zomrel v pondelok — dva týždne po tom, ako ho hospitalizovali s COVID-19. Muž mal však aj niekoľko pridružených ochorení a hlavnou príčinou jeho smrti nebola infekcia dýchacích ciest spôsobená koronavírusom.

 

img

 

Možno vás zaujme: Ako tvrdí šéf WHO, pandémiu je možné zastaviť!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona