Prvá debata Trumpa s Bidenom bola príliš chaotická, pripravujú sa zmeny

NETKY.SK • 1 Október 2020, 11:08 • 2 min
Prvá debata Trumpa s Bidenom bola príliš chaotická, pripravujú sa zmeny

Komisia, ktorá dozerá na americké predvolebné debaty, plánuje zmeny, aby zabezpečila, že ďalšie dve stretnutia Donalda Trumpa a Joea Bidena budú usporiadanejšie. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Ďaleko od politiky 
Oznámenie prišlo po utorkovej prvej chaotickej debate v Ohiu, ktorá sa nezaobišla bez vzájomného, miestami hlučného, prerušovania sa a osočovania, čo komplikovalo nielen prácu moderátorovi debaty Chrisovi Wallaceovi z Fox News, ale miestami odkláňalo pozornosť od toho, aké veľmi rozdielne plány s krajinou účastníci majú.

 

img


Trump Bidena neustále prerušoval, čo viedlo k sérii chaotických slovných výmen, počas ktorých sa obaja pokúšali rozprávať jeden cez druhého. Trump okrem iného spochybňoval Bidenovu inteligenciu a ten ho zase označil za klauna.

 

Súvisiaci článok: Trump a Biden si "zmerali sily" v prvej prezidentskej debate, bola plná napätia a osočovania

 

Mikrofóny sa vypnú? 
Jedným z opatrení by mohlo byť vypnutie mikrofónov v prípade, že si budú kandidáti skákať do reči. Tím prezidenta Trumpa už medzičasom plány komisie skritizoval.

 

img


CBS News, s odvolaním sa na informovaný zdroj, uviedla, že komisia strávi nasledujúcich 48 hodín vypracovávaním nových pravidiel pre druhú debatu. Na vrchole zoznamu je pritom ovládanie mikrofónov oboch kandidátov, aby sa neprerušovali, konštatuje CBS s tým, že o pravidlách budú informovať oba tímy. Nebudú však mať možnosť o nich diskutovať.

 

Trump a Proud Boys
Tón a spôsob prvej debaty si vyslúžili kritiku naprieč Spojenými štátmi i zo zahraničia. Najviac však zarezonovalo, že Trump odmietol odsúdiť podporovateľov nadradenosti bielej rasy, ktorí mu vyslovili podporu. Násilnej krajne pravicovej skupine známej ako Proud Boys povedal, "ustúpte, čakajte" a pozornosť otočil na Antifu s tým, že problémom je ľavica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @mrsbrookechandler,

 

Proud Boys jeho vyjadrenia označili za historické a chválili sa podporou z jeho strany. Trump sa síce neskôr počas stredajšej tlačovej konferencie v Bielom dome snažil zo svojich vyjadrení vykrútiť, no jeho kritici trvajú na tom, že svojich rasistických podporovateľov odmietol odsúdiť.

 

Ešte dve debaty
Do volieb, ktoré sa konajú 3. novembra, zostáva necelých päť týždňov. V niektorých kľúčových štátoch sa však už dá voliť predčasne. Prezidentských kandidátov dovtedy čakajú ešte dve debaty - 15. októbra v Miami a 22. októbra v Nashville.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies